1. Stirred not shaken
Schud nooit met je nagellak. Probeer het flesje eerder tussen je handpalmen te wrijven. Als je de nagellak schud, dan ontstaan er miljoenen bijna onzichtbare belletjes in je flesje die springen bij het drogen. Moet je toch schudden met het flesje om je kleur te mixen, doe het dan een half uurtje voordat je je nagels lakt.
2. Vermijd stroperige nagellak
Bij dikke nagellak duurt het langer vooraleer de belletjes eruit zijn. Meestal wordt de nagellak dikker naarmate hij ouder wordt. Om de lak terug dunner te krijgen kan je enkele druppels nagellakremover toevoegen. Het nadeel: doordat je acetone toevoegt aan de nagellak gaat die minder goed pakken op je nagels, hij zal dus iets vroeger afbrokkelen. Het voordeel is wel dat je hem niet meteen moet weggooien.
3. Op elk potje past een dekseltje
Zorg dat je de nagellakpotjes altijd goed toedraait. Hoe langer het dekseltje losgeschroefd staat, hoe meer lucht er in je nagellak geraakt. Zo wordt hij dikker en komen er meer luchtbelletjes in de lak, waardoor het eindresultaat nooit zo mooi zal zijn.
4. Base coat
Breng altijd een basislaag aan voor het echte lakken. De basislaag zal ervoor zorgen dat er minder belletjes de kans hebben om te ontploffen op je nagels. Bovendien zitten er in de basislaag nooit belletjes.
5. Laagjes creëren
Leg je laagjes zo dun mogelijk. Als je niet genoeg dekking krijgt lak je beter een laagje meer dan in één dikke laag te lakken.
6. Koel en droog
Lak je nagels nooit op een warme vochtige plek. Zo stijgt je lichaamstemperatuur, dat kan ook belletjes in je nagellak veroorzaken. Je handen voordien in koud water deppen en zachtjes drogen kan ook helpen om een beter resultaat te bekomen.
7. Geduld is een mooie deugd
Zorg ervoor dat je eerste laag altijd volledig droog is voor je aan een tweede laag begint. Anders krijg je een oneffen resultaat. Heb je niet zoveel tijd, gebruik dan een sneldrogende nagellak.
8. In één beweging
Probeer je borsteltje zo weinig mogelijk op te heffen. Eens je het borsteltje op je nagel hebt gezet, probeer dan eerder de lak in één vlotte beweging uit te vegen zonder de haartjes op te tillen. Zo krijgt lucht geen om in je nagellak te kruipen en zal je een egaler resultaat verkrijgen.
Lees ook deze 10 dingen die je nog niet wist over nagellak. En dit is waarschijnlijk de uitvinding van het jaar: spray-on nagellak.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier