Zin om dit weekend nog eens de handen uit de mouwen te steken in de keuken? Deze pavlova met chocolade, slagroom, karamel en chocoladeschilfers is hét ultieme dessert voor zoetebekken. Ideaal na die frisse herfstwandeling met een warme kop koffie of een heerlijk theetje erbij!
Ingrediënten
- 6 eiwitten
- 1 zakje vanillesuiker
- 325 g suiker
- 2 el maïzena
- 1 el cacao
- 150 ml room
- karamelsaus (kant-en-klaar)
- chocoladeschilfers
Zo gemaakt
1. Verwarm de oven voor op 125°C. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Voeg 1 el koud water toe en klop opnieuw stijf. Blijf kloppen terwijl je de suiker, de maïzena en de cacao toevoegt.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het eiwitmengsel voorzichtig uit in kleine cirkeltjes (6 à 8 stuks). Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op de bakplaat.
3. Klop de room stijf. Verdeel over de pavlova en bedruppel met de karamelsaus. Werk af met chocoladeschilfers.
Tip
Je kan van dat deeg ook één grote pavlova maken (doorsnee van ongeveer 30 cm). Bak het eiwitmengsel dan in 45 minuten af in de oven. Ook erg lekker met verse frambozen.
Nog meer lekkers om zelf te maken:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier