Maak het jezelf niet te moeilijk tijdens de kerstperiode. Welke box bestel jij binnenkort?
LEKKER LUI: deze 7 kerstfoodboxen bezorgen je een zorgeloos kerstdiner
Wie zegt dat hij tijdens de feestdagen graag inkopen doet en een vijfgangenmenu voor zeventien monden prepareert, liegt. Daarom bestaat er zoiets als een kerstfoodbox.
Wie een kerstfoodbox bestelt, krijgt alle ingrediënten voor zijn meergangenfeestmenu aan huis geleverd. Bovendien krijg je de handige receptenfiches er gratis bij. Wil je het jezelf nóg wat makkelijker maken? Dan ga je best voor Zappore, een leverdienst die de gerechten volledig geprepareerd aan huis levert. In de oven stoppen en smullen maar!
Maak het jezelf niet te moeilijk tijdens de kerstperiode. Welke kerstfoodbox bestel jij binnenkort?
HelloFresh
HelloFresh
€ 13,06
Kerstbox Original
Voorgerecht: Peterseliewortelsoep met frisse citroen
Hoofdgerecht: Hertenpeper met aardappelpuree
Dessert: Chocolademousse met sinaasappelcoulis
Vanaf per persoon.
Kerstbox Veggie
Voorgerecht: Peterseliewortelsoep met frisse citroen
Hoofdgerecht: Tarte tartin van gekarameliseerde sjalot
Dessert: Chocolademousse met sinaasappelcoulis
Vanaf per persoon.
Kerstbox Deluxe
Voorgerecht: Peterseliewortelsoep met frisse citroen
Tussengerecht: Makreelrillette met verse kervel
Hoofdgerecht: Hertenpeper met aardappelpuree
Dessert: Chocolademousse met sinaasappelcoulis
Vanaf € 15,56 per persoon.
Gourmetbox
Vistrio met garnalen
Vlees- en gevogeltekwartet
Champignonomelet
Courgetteburgertjes
Tomatensalade
Stokbrood met verse kruidenboter
Aardappelsalade
Vanaf € 11,81 per persoon.
Extra’s: aangepaste wijnen & kaasplankje
Zappore (enkel nog in de oven te zetten!)
Zappore (enkel nog in de oven te zetten!)
€ 35
Peppe & Marcus’ Menu Esclusivo – carne
Voorgerecht: Verse ricotta ravioli met porcini saus
Hoofdgerecht: Filet Pur ‘Simmental’ met kruidenkorst van rozemarijn, citroentijm & zachte mosterd met een saus van verse truffel, ovengeroosterde rozemarijnaardappelen & wintergroenten
Dessert: Keuze uit dolce buffet van Gewaegd
per persoon.
Peppe & Marcus’ Menu Esclusivo – pesce
Voorgerecht: Verse ricotta ravioli met porcini saus
Hoofdgerecht: Kabeljauw di Nonna Bettina met pizzaiolasaus & salsa verde, ovengeroosterde rozemarijnaardappelen & wintergroenten
Dessert: Keuze uit dolce buffet van Gewaegd
per persoon.
Angie’s December to Remember
Voorgerecht: Salmone affumicato met dille cream cheese en granaatappel
Hoofdgerecht: Polletto al forno met Angie’s huisgemaakte champignonroomsaus en geroosterde krielaardappeltjes
Dessert: Keuze uit dolce buffet van Gewaegd
€ 29,75 per persoon.
Extra’s: aangepaste wijnen & kaasplank
Smartmat
Smartmat
€ 23,17
Gewoon kerstmenu
Hapje: Aperoplankje met ricotta uit de oven, aardpeerdip en 3 soorten crackers
Voorgerecht: Ravioli met Secreto 07, pompoencrème, geroosterde hazelnoten en gebakken salie
Hoofdgerecht: Kalkoenrollade met Toscaanse pancetta en vijgen, verse kroketjes, balsamicosausje, hasselbackbieten, wilde kruidensalade met granaatappel en witloof
Dessert: Chocoladekerststronk met meringue en karamelglazuur
Vanaf per persoon.
Veggie
Hapje: Aperoplankje met ricotta uit de oven, aardpeerdip en 3 soorten crackers
Voorgerecht: Ravioli met wilde champignons, pompoencrème, geroosterde hazelnoten en gebakken salie
Hoofdgerecht: luxe koolpakketjes met truffelkaas en vijgen, verse kroketjes, balsamicosausje, hasselbackbieten, wilde kruidensalade met granaatappel en witloof
Dessert: Chocoladekerststronk met meringue en karamelglazuur
Vanaf € 19,83 per persoon.
Extra’s: aangepaste wijnen & aperitief
Foodbag
Foodbag
€ 19,92
Hapjes: Hapje van krokante pancetta, zachte geitenkaas & vijg, sint-jakobsnoot met avocadocrème en komkommersalsa en zakouskis van grijze garnaal en gerookte zalm met tuinkers
Voorgerecht: Torentje van warmgerookte zalm met lauwe geitenkaas, appel en sinaasappelsaus
Hoofdgerecht: Rosbief met knolseldercrème, gebrande ajuin, aardappelblokjes met geroosterde jonge wortelen en vleesjus
Dessert: Panna cotta van speculaas met gepocheerde peer en zelfgemaakte truffels
Vanaf per persoon.
Extra: twee flessen bruiswater van Bru
Marley Spoon
Marley Spoon
€ 16,66
Voorgerecht: Pompoensoep met romescoswirl en kruidig platbrood
Hoofdgerecht: Kalkoenwellington met pancetta en cranberrie-appelvulling, sperziebonen in een Italiaanse oregano-citroendressing, gestoofde spruitjes met rozemarijn en druiven
Dessert: Peren met gezouten karamel en speculaasroom
per persoon.
Eko Menu
Eko Menu
€ 20,90
Klassiek kerstmenu
Hapje: Een komkommerbakje gevuld met babyleaves, smaakbietjes, geitenkaas en een dilledressing
Voorgerecht: Paddenstoelensoep met tamme kastanjes en purplekers
Hoofdgerecht: Mousseline van aardpeer en pastinaak, oerwortels, spruitjes en kalfsentrecote
Dessert: Semifreddo met stroopwafel en Gieser Wildemann stoofpeertjes
Vanaf per persoon.
Vegan kerstmenu
Hapje: Een komkommerbakje gevuld met babyleaves, smaakbietjes, gefermenteerde tofu en een dilledressing
Voorgerecht: Paddenstoelensoep met tamme kastanjes en purplekers
Hoofdgerecht: Mousseline van aardpeer en pastinaak, oerwortels, spruitjes en seitan pepersteak
Dessert: Semifreddo met stroopwafel en Gieser Wildemann stoofpeertjes
Vanaf per persoon.
Vegetarisch kerstmenu
Hapje: Een komkommerbakje gevuld met babyleaves, smaakbietjes, geitenkaas en een dilledressing
Voorgerecht: Paddenstoelensoep met tamme kastanjes en purplekers
Hoofdgerecht: Mousseline van aardpeer en pastinaak, oerwortels, spruitjes en seitan pepersteak
Dessert: Semifreddo met stroopwafel en Gieser Wildemann stoofpeertjes
Vanaf per persoon.
My Cooks
My Cooks
€ 24,98
Christmas Combi Dinner
Soep: Appel-pastinaaksoep
Voorgerecht: Gerooktemakreeltaartje met kerstchutney
Hoofdgerecht: Gebraden kip met marsalasaus, geserveerd met geroosterde vergeten groentjes met pistou (Zuid-Franse versie van pesto) en gratin dauphinois
Dessert: Taartje met een bodem van chocoladecrumble, afgemaakt met chocolademousse en karamelcrème
per persoon.
Christmas Farm Dinner
Soep: Appel-pastinaaksoep
Voorgerecht: Tartelette met veenbes, bacon en brie met kerstchutney
Hoofdgerecht: Gebraden kip met marsalasaus, geserveerd met geroosterde vergeten groentjes met pistou (Zuid-Franse versie van pesto) en gratin dauphinois
Dessert: Taartje met een bodem van chocoladecrumble, afgemaakt met chocolademousse en karamelcrème
per persoon
Christmas Sea Dinner
Soep: Appel-pastinaaksoep
Voorgerecht: Gerooktemakreeltaartje met kerstchutney
Hoofdgerecht: Kabeljauwfilet met krabsaus, geserveerd met geroosterde vergeten groentjes met pistou (Zuid-Franse versie van pesto) en gratin dauphinois
Dessert: Taartje met een bodem van chocoladecrumble, afgemaakt met chocolademousse en karamelcrème
per persoon
Christmas Veggie Dinner
Soep: Appel-pastinaaksoep
Voorgerecht: Tartelette met gorgonzola, peer en walnoot met kerstchutney
Hoofdgerecht: Beet bourguignon, geserveerd met geroosterde vergeten groentjes met pistou (Zuid-Franse versie van pesto) en gratin dauphinois
Dessert: Taartje met een bodem van chocoladecrumble, afgemaakt met chocolademousse en karamelcrème
€ 22,48 per persoon
Uitgeteste kerstboxen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier