Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Peter Olexa via Pexels

Schaam jij je elke keer opnieuw als iemand je in het Frans de weg vraagt en jij niet kan antwoorden of wil jij om een andere reden een nieuwe taal leren?

8 apps die je helpen om een nieuwe taal te leren

Kan jij met jouw kennis van het Frans amper een croissant bestellen of trek jij binnenkort naar Spanje en kom je niet verder dan ‘dos cervezas por favor’? Dan kan je steeds je beste Engels bovenhalen, maar je kan ook de oorzaak van het probleem aanpakken. Onderstaande 8 apps helpen je alvast om een nieuwe taal onder de knie te krijgen.


Ga jij jaarlijks op reis naar Frankrijk, maar is Joey’s ‘je te flouppe fli’ uit ‘Friends’ nog niets vergeleken met jouw kennis van de Franse taal? Dan is een potje zelfstudie wellicht een goed idee. Nu hoef je niet per se met je hoofd in de boeken te duiken, want tegenwoordig bestaan er verschillende apps waarmee je je kennis van een bepaalde taal kan bijschaven. We hebben alvast de acht populairste op een rij gezet.

1. Duolingo


Een van de bekendste apps om een taal mee te leren, is ongetwijfeld Duolingo. Deze app begint met je een aantal basiswoorden aan te leren en naarmate je vordert, komen er bijvoorbeeld enkele grammaticale verschillen aan bod. Je staat er bovendien ook niet alleen voor. In de applicatie kan je een club aanmaken waar je samen met je groepsgenoten gaat strijden om de wekelijkse titel in de wacht te slepen.

Duolingo is zowel beschikbaar in de App Store van Apple als in de Google Play Store.

2. Babbel


Spaans, Russisch of zelfs Indonesisch? Dankzij Babbel kan je heel wat verschillende talen aanleren. Het goede aan deze app is dat je je favoriete gespreksthema kan selecteren en zo kan oefenen. Je hebt er dagelijks ook maar een kwartier tijd voor nodig, want een les in de applicatie duurt ongeveer vijftien minuten.

Babbel is zowel beschikbaar in de App Store van Apple als in de Google Play Store.

3. Drops


Dankzij de gratis app Drops kan je meer dan 40 (!) verschillende talen leren en dit op een erg speelse manier. Zo moet je aan de hand van enkele illustraties bijvoorbeeld het juiste woord vinden. Resultaat? In minder dan vijf minuten kan je al zo’n tien nieuwe woorden leren. De applicatie gaat ook je statistieken bijhouden zo kan je makkelijk volgen wat je score is. Deze laatste kan je bovendien delen met je vrienden. The game is on!

Drops is zowel beschikbaar in de App Store van Apple als in de Google Play Store.

4. Memrise


Vind je een taal leren saai? Think again! Dankzij de applicatie Memrise leer je een nieuwe taal door middel van een heus avontuur. Gedurende de game krijg je de gekozen taal steeds meer onder de knie en vorder je steeds meer in het spel. Daarnaast kan je via de app ook een gesprek voeren met een chatbot om je kennis van bijvoorbeeld het Japans of het Duits te verbeteren.

Memrise is zowel beschikbaar in de App Store van Apple als in de Google Play Store.

5. Busuu


Met Busuu ga je niet alleen werken aan je schrijfvaardigheden, maar ook aan je spreekvaardigheden. Verder oefen je naast het spreken en schrijven ook je grammatica en kan je luisteren naar verschillende geluidsfragmenten. Om ervoor te zorgen dat alles blijft hangen, kan je deelnemen aan een quiz. Last but not least is Busuu ook een veelzijdige app, want je leert meer dan 3000 woorden en dit over 150 verschillende onderwerpen.

Busuu is zowel beschikbaar in de App Store van Apple als in de Google Play Store.

6. Tandem


Er wordt soms gezegd dat de beste manier om een taal te leren is door het te spreken. Alleen is dit in de praktijk soms lastig als je niet meteen een gesprekspartner vindt die de taal in kwestie spreekt. Hier maakt de app Tandem komaf mee, want je kan er namelijk praten met anderen. Iedereen die de applicatie wil gebruiken, moet eerst een aantal vragen beantwoorden. Nadien moet je aanmelding ook nog eens goedgekeurd worden door de beheerders. Zo ben je er zeker van dat je met iemand oprecht te maken krijgt!

Tandem is zowel beschikbaar in de App Store van Apple als in de Google Play Store.

7. HelloTalk


De app HelloTalk werkt volgens hetzelfde principe als Tandem. Ook via deze applicatie ga je op zoek naar een gesprekspartner die de door jouw gekozen taal vloeiend spreekt. Leuk detail? Als je op reis bent, kan je jouw favoriete momenten delen met de gebruikers. En in ruil krijg je dan ook tips van enkele échte locals.

HelloTalk is zowel beschikbaar in de App Store van Apple als in de Google Play Store.

8. LingoDeer


LingoDeer leert je om een taal onder de knie te krijgen en dit op verschillende gebieden. Denk bijvoorbeeld maar aan grammatica, basis spreekvaardigheid en het alfabet. Ook deze applicatie kan je gratis downloaden, maar wie wil, kan in de app een aantal aankopen doen.

LingoDeer is zowel beschikbaar in de App Store van Apple als in de Google Play Store.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '