Apero met je vriendinnen gepland maar sla je die veel te straffe mojito liever een keertje over? Crodino is een heerlijk alcoholvrij aperitief dat je gewoon zo kan drinken met wat ijs of gebruikt in verfrissende mocktail. Kies jij voor een kruidige gingerino, een Italiaanse nogroni of een smakelijke spritz?
Nogroni
Een pittig Italiaans aperitief met pompelmoes, sinaasappel en limoen. Ideaal als je van een frisse, bittere smaak houdt!
Ingrediënten: 1 Crodino rosso – 2 cl vers pompelmoessap – 2 cl vers appelsiensap – 2 cl vers limoensap – appelsienzeste.
Roer de Crodino en de citrussappen (je perst ze het best zelf, dat geeft een betere smaak!) met ijsblokjes in je glas. Knijp de etherische oliën van de appelsienzeste uit over je cocktail en maak een mooie creatie.
Crodino spritz
Snel en makkelijk een cocktail in elkaar flansen? Deze kruidige spritz maak je met slechts twee ingrediënten. IJsblokjes toevoegen en klaar is kees!
Ingrediënten: 1 Crodino – 5 cl bruiswater – schijfje sinaasappel.
Schenk de Crodino met het bruiswater in een glas vol ijsblokjes, roer en werk af met een schijfje sinaasappel.
Gingerino
Hou jij van pittig? Dan is deze kruidige cocktail zeker iets voor jou. Het vraagt misschien iets meer werk maar je gaat het je niet beklagen!
Ingrediënten: 1 Crodino rosso – 10 cl gingerale – 1 tl honing – 2 cl kokend water – stukje verse gember – verse rozemarijn.
Los de theelepel honing met het kokend water op in je glas. Vul het glas met ijsblokjes, Crodino en gingerale en roer. Werk af met gember (in julienne) en rozemarijn. Tip: verbrand de rozemarijn lichtjes voor een ultiem aroma.
[td_smart_list_end]
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier