Wie mag deze heerlijke muffins voor jou bakken?
HMMM: deze banaanmuffins zijn het ideale vieruurtje
17 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
RECEPT: BANAANMUFFINS
Voor 15 muffins • 15 min. + 40 min. in de oven
Dit heb je nodig
- 200 g boter
- 200 g fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 1 banaan
- 300 g zelfrijzende bloem
Voor de afwerking
- 100 g Philadelphia
- 100 g poedersuiker + beetje extra voor de afwerking
- 1 banaan
Zo gemaakt
- Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker glad. Voeg vervolgens de eieren en de banaan toe en mix opnieuw tot een homogeen deeg.
- Doe de zelfrijzende bloem bij het deeg en mix opnieuw tot een mooi glad beslag.
- Vul de papieren vormpjes met het bananendeeg. Bak de muffins gaar en goudbruin in zo’n 40 minuten.
- Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen. Klop ondertussen de roomkaas op met de poedersuiker en schep die in een spuitzak met gekarteld mondje.
- Spuit op elke muffin een toefje zelfgemaakte room en werk af met een schijfje verse banaan. Bestrooi met de resterende poedersuiker.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier