GEWELDIG: je kan nu ook ijsjes eten als ontbijt
26 July 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Als het buiten bloedheet is, heb je 's ochtends geen zin in warme havermoutpap of de zoveelste boterham met choco. Je snakt naar iets fris. Enter: deze ontbijt-ijsjes met yoghurt, fruit en granola. Een doorsnee ontbijtje, maar in een ijskoud jasje.
Ingrediënten
- 2 el honing
- 2 nectarines, perziken of pruimen, in dunne plakjes
- 500 ml yoghurt, natuur
- 2 el abrikozenconfituur
- 50 g granola
- + ijslolly-vormjes
Bereiding
- Meng de plakjes fruit met de honing in een microgolfovenbestendige kom. Plaats gedurende 5 minuten in de microgolfoven. Laat afkoelen.
- Meng de yoghurt met de confituur.
- Lepel een laagje van het yoghurtmengsel in de ijslolly-vormpjes. Voeg een lepel van het fruitmengsel toe. Strooi er wat granola over.
- Voeg nog een laagje van het yoghurtmengsel en het fruitmengsel toe.
- Plaats de ijsjes minimum gedurende 6 uur in de diepvries.
Maak jij ook deze grote fout tijdens het ontbijt? Dit gezond ontbijtje smaakt trouwens echt naar appeltaart. Of heb je liever deze cottage cheese pancakes 's ochtends?
Bron recept: Realsimple.com
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier