'Het wordt een druk jaar, maar dat heb ik er graag voor over! Ik hoopte al 4 jaar op de titel en nu is het zover.'
HOERA: Julie Baekelandt is Belgische Lady Chef of the Year 2016!
Julie Baekelandt is ondertussen al drie jaar chef in haar eigen restaurant C-Jules in Zottegem. Sinds een jaar heeft ze daarnaast ook haar eigen kookrubriek op de kookzender njam! en als kers op de taart werd ze nu uitgeroepen tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2016. Een feilloos parcours waar ongetwijfeld menig chef jaloers op is.
Het wordt een druk jaar, maar dat heb ik er graag voor over! Ik hoopte al 4 jaar op de titel en nu is het zover.
Als voorgerecht prepareerde Julie een Gressingham-eendenfilet met geitenkaas en rode biet. Als hoofdgerecht serveerde ze Welsh lamsvlees met frisse groenten en yoghurt (zie foto) en als nagerecht ging Julie voor een appeldessert met karamel en contrasterende kruiden. Win-win-win, zo bleek!
Julie werd geschoold door onder anderen Wout Bru en Seppe Nobels, medeoprichter en chef van het Antwerpse resturant Graanmarkt 13, allesbehalve de minsten in de Belgische culiwereld. Wie zelf ook eens omvergeblazen wil worden door Julies kookkunsten kan zijn beentjes onder tafel schuiven in haar restaurant C-Jules in Zottegem. Proficiat, Julie!
Lees meer:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier