Koffiebloem zou meer ijzer bevatten dan spinazie en minder vet dan kokosmeel
Koffiebloem is het nieuwste superfood
7 April 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
We zijn dol op koffie. Simpel zwart, cappuccino of met een smaakje: een lekkere kop koffie gaat er altijd in. Vanaf nu hoef je het zwarte goud niet alleen maar te drinken, maar kun je er ook mee bakken. Koffiebloem is het nieuwste ‘superfood’.
Nee, je kan niet zomaar je bloem vervangen door filterkoffie, maar er is een speciale manier om met koffie te bakken. Het welbekende bruine boontje waar deze drank van gemaakt wordt, komt uit de vrucht van de koffieplant.
Meestal worden het schilletje en het dunne laagje vruchtvlees weggegooid, maar dit restproduct is wat men gebruikt om koffiebloem mee te maken. Het wordt uitgedroogd en verpulverd en wat je overhoudt is een mix van bloem en kruiden.
Koffiebloem: boordevol vezels, oxidanten, ijzer en proteïnen
Je gebruikt ongeveer 15 % koffiebloem van de hoeveelheid gewone bloem die je anders zou gebruiken. Qua smaak is het ietsje bitterder, maar het is een geweldige combi met iets zoets als chocolade.
Dit meel is behalve lekker ook nog supergezond. Volgens onderzoek zit er meer ijzer in dan in spinazie, meer vezels dan in volkorenmeel, meer oxidanten dan in granaatappels, meer proteïnen dan in boerenkool en minder vet dan in kokosmeel. Indrukwekkend!
Koffiebloem zou minder vet bevatten dan kokosmeel.
Koffiebloem vind je hier nog niet in de supermarkten, maar is wel online verkrijgbaar. Bakken met een product dat gezond, lekker en milieubewust is, klinkt perfect!
Bron: Epicurious
Lees ook:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier