Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Webbie Robine deelt haar perfecte recept.

RECEPT: belachelijk lekkere speculaastiramisu

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Tiramisu hoef je niet altijd te bereiden met boudoirekes. Je kan ook in koffie gedrenkte speculaasjes tussen je heerlijke, zoete mascarponelagen leggen. Wij hebben het perfecte recept voor jullie. En als we perfect zeggen, bedoelden we ook effectief PER-FECT!


 

Kleine noot van de redactie: Webbie Robine heeft haar lievelingsrecept al met vele vrienden, vriendinnen en familieleden moeten delen. Je gasten zullen aan je voeten liggen, trust us! Bekijk je liever de Zon(dig)dag-receptenvideo? Klik dan hier!

 

20 min. voorbereiding + 3 uur opstijven in de koelkast


 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 6 kommetjes tiramisu?

  • 500 g mascarpone
  • 4 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 100 g bloemsuiker
  • 4 eetlepels amaretto
  • 200 g speculaasjes
  • hééééééle straffe koffie


 

1. Voeg de eidooiers, de bloemsuiker en de amaretto samen in een kom. Mix tot het een luchtig geheel met een lichte kleur wordt.

 

2. Voeg de mascarpone erbij en mix het geheel tot een dik beslag.

 

3. Klop de eiwitten volledig stijf met een propere mixer.

 

4. Roer de eiwitten met een lepel voorzichtig onder het dikke beslag.

 

5. Drenk een speculaasje kort in de straffe koffie en leg het op de bodem van een kommetje.

 

6. Schep er een laagje van het mascarponemengsel op.

 

7. Herhaal stap 5 en stap 6 nog ongeveer twee keer. Sluit af met een laagje mascarponemengsel.

 

8. Plaats de kommetjes in de koelkast. Laat de speculaastiramisu voor zo’n zes uur opstijven.

 

9. Serveer met cacaopoeder, chocoladeschilfers of speculaascrumble on top.

 

Ziezo. Klaar is Kees.

Meer zoete recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '