Robine van Tilburg
chef online
chef online
23 November 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Heb je al heel wat dips zelf proberen te maken, maar lukt het je maar niet? Dan heeft oma Flair goed nieuws. Wij delen namelijk met veel liefde ons perfecte hummusrecept met jullie. Overheerlijk in combinatie met een pitabroodje of als dip bij je diner. Smakelijk!
5 min. voorbereiding
Welke ingrediënten hebben we nodig?
- blik kikkererwten (400 g)
- 1 eetlepel witte tahin (sesampasta)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- 2 tenen look
- 7 eetlepels water
- een koffielepeltje komijn
- een koffielepeltje zout
1. Laat het blik kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze goed met water.
2. Doe de gespoelde kikkererwten, twee gepelde teentjes look, de tahin, de olijfolie, het sap van de citroen en de kruiden in een keukenmachine. Hak alles fijn tot je een puree bekomt.
3. Doe het water bij de massa en mix opnieuw tot je een glad mengsel bekomt.
4. Kruid naar smaak nog bij met extra zout en komijn.
5. Dippen maar!
Eerder zin in zoet? Hierzo:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier