RECEPT: deze vegetarische champignonburger eet je zonder schuldgevoel
15 min. voorbereiding + 20 min. bakken
Welke ingrediënten hebben we nodig voor 4 burgers?
- 250 g champignons
- 3 boterhammen zonder korstjes
- 2 eieren
- 20 g paneermeel
- een halve ui
- een halve rode paprika
- wat tijm
- wat peper
- snuifje zout
- Olie/kokosolie/bakboter om de champignonburgers in te bakken
1. Versnipper de ui en snijd de paprika en de champignons in kleine stukjes.
2. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed ze goed samen. Als het mengsel te nat is, voeg je best nog wat brood toe. Als het wat de droog wordt, kan je er nog een eitje bijvoegen.
3. Vorm vier mooie hamburgers van het 'beslag'.
4. Verhit wat kokosolie of andere vetstof in een pan en laat de burgers op een hoog vuur dichtschroeien. Zet dan je vuur laag en laat ze een kwartiertje gaar worden.
5. Je kan de buger tussen een broodje eten, maar je kan hem ook bij wat groenten en aardappeltjes of frietjes opsmikkelen. Smakelijk!
via GIPHY
Naar een recept van Foodgloss
Voor de niet-vegetariërs hebben we uiteraard enkele 'echte' hamburgerrecepten voor Junkfooddag:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier