Frosé, een samentrekking van 'frozen' en 'rosé', is hét nieuwste drankje om van te slurpen tijdens een apero met vrienden of aan de rand van een zonovergoten zwembad.
Om de cocktail zelf te maken heb je slechts enkele ingrediënten maar vooral (een beetje) geduld nodig:
- 1 fles rosé
- 100 g suiker
- 1 glas water
- ijsblokjes
- handjevol aardbeien of frambozen, in stukjes
- sap van 2 citroenen
Plaats de fles rosé in een gesloten bakje in de diepvries en laat zes uur rusten. Kook water in een pannetje en voeg de suiker toe. Wanneer de suiker oplost, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de aarbeien toe. Laat de siroop vervolgens dertig minuten rusten. Verwijder de aarbeien uit de siroop door gebruik te maken van een zeef.
Daarna doen we alles in de blender: de bevroren rosé, de siroop, het citroensap en de ijsblokjes. Als je niet weet wat je met de aardbeien moet doen, kan je die altijd door het mengsel mixen voor een extra fruity touch. Schol!
Lees ook:
- OMG: er bestaat chocolade die smaakt naar roséwijn
- RECEPT: deze wine popsicles zijn perfect voor happy hour
- OMG: er bestaan gummibeertjes die smaken naar roséwijn
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier