Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ja, je mag de kom leegeten

RECEPT: groentechips

Het is vrijdagavond (of toch bijna) en je hebt zin een zakje chips. Waar je dan weer minder zin in hebt, zijn de calorieën die daarmee gepaard gaan. Gelukkig kan het ook anders! Deze groentechips zijn minstens even lekker en zijn bovendien goed voor de lijn. Waarom zou je dus nog twijfelen? Hop, aan de slag!

10 min. + 20 min. rusten + 15 min. In de oven
 

Dit heb je nodig:

  • 200 g zoete aardappelen
  • 200 g pastinaak
  • 150 g rode biet (niet voorgekookt)
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • zoet paprikapoeder
  • grof zeezout
     

Zo gemaakt:
 

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen, pastinaak en rode biet. Schil de groenten en snij ze met een mandoline of een scherp mes in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter. Doe de groenten in een schaal en bestrooi royaal met zout. Laat 20 minuten staan, zodat het overtollige vocht vrijkomt.
 

2. Dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Sprenkel de olijfolie erover en hussel de groenten goed door elkaar. Gebruik niet te veel olijfolie, maar zorg ervoor dat elk plakje een dunne laag olijfolie heeft. Leg de groenten mooi naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de chips lekker knapperig zijn. Laat ze even afkoelen op keukenpapier.
 

3. Bestrooi met zoet paprikapoeder en eventueel wat grof zeezout.

 

Probeer ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '