Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Borgerhoff & Lamberigts

Eén van Sandra's favoriete recepten!

RECEPT: homemade cruesli met chocolade van Sandra Bekkari

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
‘Nooit meer diëten’, zo heet het intussen derde boek uit de gelijknamige reeks van voedingsconsulente en bestsellerauteur Sandra Bekkari. En laat die leuze ons nu als muziek in de oren klinken! Eén van Sandra’s favoriete recepten is deze homemade cruesli met chocolade. Loopt het water je al in de mond?


 

Wat heb je nodig?

  • 100 g + 50 g hazelnoten
  • 250 g (glutenvrije) havervlokken
  • 2 el kokosolie
  • 2 el acaciahoning (of agavesiroop)
  • 6 el water
  • 50 g pure chocolade (70% cacao), in stukjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Mix 100 g hazelnoten in de blender of in een keukenrobot. Mix tot je meel hebt (niet langer, want dan krijg je hazelnootpasta).
  3. Doe de havervlokken in een kom en voeg het notenmeel en de rest van de noten toe.
  4. Smelt het kokosvet en voeg toe aan het mengsel. Voeg de honing en het water toe en meng.
  5. Giet op een bakplaat en zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer voorzichtig om en gaar verder tot de cruesli mooi bruin is.
  6. Laat afkoelen en voeg de chocolade toe.

Tips

  • Lekker met (Griekse) yoghurt of kefir en fruit naar keuze.
  • Deze cruesli kan je 2 à 3 weken bewaren.
  • Hazelnootmeel kan je in sommige supermarkten kopen, maar het is heel eenvoudig zelf te maken.
Sandra Bekkari


‘Nooit meer diëten deel 3: gezonde recepten voor een energiek leven’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,95 euro. Meer info kan je hier terugvinden.


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '