Voor 6 tot 8 stuks • 15 min. + afkoelen en invriezen
Dit heb je nodig
1 onbehandelde citroen • 200 g suiker • 2 el rozenwater (of cranberrysap) • een handvol eetbare bloemen, bv. rozenblaadjes en viooltjes • 600 ml spuitwater Extra nodig: ijslollyvormpjes en houten stokjes
Zo gemaakt
1. Boen de citroen schoon met heet water en wrijf droog. Rasp de schil, pers het sap uit de citroen. Doe de citroenschil en het -sap met de suiker in een pannetje. Voeg 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.
2. Haal van het vuur en roer het rozenwater (of cranberrysap) door de siroop. Laat even afkoelen op kamertemperatuur en dan verder in de koelkast.
3. Verdeel de helft van de bloemblaadjes over de lollyvormpjes. Meng de siroop met het spuitwater, vul de vormpjes tot de helft met het mengsel. Zet 2 uur in de diepvriezer.
4. Vul de vormpjes met de rest van de bloemblaadjes, vul aan met de rest van de vloeistof. Zet weer 1 uur in de vriezer. 5. Steek houten stokjes in de lolly’s en laat verder bevriezen.
Lees ook:
- RECEPT: mojito-ijsjes
- RECEPT: deze wine popsicles zijn perfect voor happy hour
- RECEPT: frosé, het ultieme zomerdrankje
Bron: Flair 35. Bewerking recepten: Lisa Lefever.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier