RECEPT: magere spaghetti carbonara met kalkoenspek en erwtjes
24 April 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
Niets zo lekker als een heerlijke spaghetti carbonara, al kan die al snel een flinke aanslag op je lijn betekenen. Deze healthy carbonara met mager kalkoenspek en erwtjes bevat minder dan 250 calorieën per portie en past dus prima binnen je dieet. Aanvalleeeeen!
Ingrediënten voor 6:
- 225 g volkorenspaghetti
- 3 eierdooiers
- 65 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 reepjes mager kalkoenspek
- 150 g bevroren erwtjes, ontdooid
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- zout + zwarte peper
Zo gemaakt:
- Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking al dente. Hou 2 kopjes water aan de kant alvorens je de pasta gaat afgieten.
- Terwijl de pasta aan het koken is, klop je de eierdooiers los en meng je er de kaas onder.
- Verwam een pan op gemiddeld vuur en bak het kalkoenspek lekker crispy. Leg het daarna op een keukenpapiertje en veeg ook de pan een beetje schoon met wat keukenpapier. Breek het spek in kleine stukjes.
- Zet de pan opnieuw op een gemiddeld vuurtje en laat de geperste look lichtjes fruiten.
- Verwijder de pan van het vuur en voeg de gekookte spaghetti toe en 1/2 kopje pastawater. Giet er in één snelle beweging het ei- en kaasmengsel over en meng onder de pasta tot een romige saus. Voeg de ontdooide erwtjes en stukjes spek onder het geheel en kruid af met peper en zout. De warmte van de pasta zal ervoor zorgen dat de erwtjes zullen garen. Voeg naar believen meer pastawater toe voor meer saus. Werk af met fijngehakte peterselie. Buon appetito!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier