20 February 2016
Bijgewerkt: 21 September 2021
Je hebt zin in iets zoet, maar niet om uren te staan zwoegen in je keuken? Wij hebben een makkelijke én lekkere oplossing. Deze mug cake heb je in tien minuten gemaakt, en is een variant op de klassieke versie. Smullen maar!
Voor 1 cake – 10 min.
Dit heb je nodig:
- 1 el boter
- 30 g bruine suiker
- 2 el kandijsiroop
- rasp en sap van 1 limoen
- 20 g geraspte kokos
- 1 ei
- 50 g bloem
- ½ tl bakpoeder
- cassissiroop
- 2 el poedersuiker
Zo gemaakt:
1. Smelt de boter in de microgolfoven. Pas op, want dat gaat erg snel! Meng de boter met de bruine suiker, de kandijsiroop, de
limoenrasp, het limoensap en de geraspte kokos. Voeg het ei toe. Meng de bloem en het bakpoeder eronder en mix tot een glad deeg.
2. Giet het mengsel in een hittebestendige mok en zet anderhalve minuut in de microgolfoven.
3. Schenk een scheutje van de cassissiroop bij de poedersuiker, zodat je een glazuur krijgt. Schep de glazuur op de nog warme mug cake en serveer meteen.
TIP: ben je geen fan van kokos? Ga dan voor geschaafde amandelen.
Probeer ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier