Komen er dit weekend vrienden over de vloer en wil je hen iets lekkers serveren?
RECEPT: deze vegan spaghettikaaskroketjes zijn het perfecte hapje
Ysaline Pollet
Webjournalist
Webjournalist
12 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Het is bijna weekend! Komen er vrienden of familie over de vloer en wil je hen een lekker hapje of voorgerecht serveren? Dan kan dit recept voor vegan spaghettikaaskroketjes van pas komen. Enjoy!
Dit heb je nodig
Voor 8 kroketjes:
- 125 g volkorenspaghetti
- 50 g sojaboter
- 50 g bloem
- 3 dl havermelk
- 3 eetlepels edelgistvlokken*
- 1 eetlepel bleke/witte miso**
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels gehakte verse tuinkruiden (peterselie, dille, dragon)
- peper en zout
- olie om te frituren
Om te paneren:
- 4 eetlepels bloem 1 dl water
- 100 g paneermeel
Zo maak je het
- Breng gezouten water aan de kook, voeg de spaghetti toe en kook hem gaar.
- Giet de spaghetti af en zet hem opzij.
- Smelt de boter, roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje de havermelk toe. Blijf intussen goed roeren zodat de bloem niet klontert.
- Roer ook de gistvlokken al roerend door de saus.
- Breng de saus op smaak met miso, citroensap, gehakte tuinkruiden, peper en zout.
- Meng de spaghetti met de saus en verdeel het mengsel over een rechthoekige, koele schaal. Laat alles door en door afkoelen en opstijven.
- Snijd het afgekoelde spaghettimengsel in blokjes ter grootte van kroketjes.
- Verwarm de frituurolie op 180 °C.
- Maak een papje van de bloem door er het water aan toe te voegen.
- Haal de kroketjes een voor een door het papje en vervolgens door het paneermeel.
- Frituur de kroketjes goudbruin.
*Vind je in de biowinkel of bij Holland & Barrett.
**Je vindt de pasta in biowinkels, Aziatische supermarkten en tegenwoordig zelfs al in sommige gewone supermarkten.
Bron: ‘Vandaag Vegan‘ van Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Beeld: Heikki Verdurme
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier