20 min. voorbereiding + 30 min koken
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ± 8 personen?
- 500 g zoete aardappelen
- 1 kg wortelen
- 3 uien
- 400 g kokosmelk
- currypoeder
- 2 l kippenbouillon (of 4 kippenbouillonblokjes opgelost in 2 l kokend water)
- kokosvet, olijfolie of bakboter
1. Zet een kookpot op een matig vuur en laat er een beetje kokosvet in smelten. Olijfolie of een beetje bakboter kunnen ook.
2. Snijd de uien in grove ringen en laat ze kort aanstoven in de kookpot.
3. Schil en rasp de zoete aardappelen en de wortelen. Snijd ze in grove stukken (schijven van ongeveer 1,5 cm dik) en laat ze samen met een eetlepel currypoeder aanstoven met de uien.
4. Voeg de kippenbouillon bij de groenten, zet een deksel op de kookpot en laat het geheel zo'n 30 minuten koken.
5. Mix de soep goed met een staafmixer en voeg er de kokosmelk bij. Als je de soep nog iets te dik vindt, kan je eventueel nog wat kippenbouillon bijvoegen. Meng het geheel goed en kruid naar smaak af met peper, zout en indien nodig nog wat currypoeder.
6. Smakelijk!
via GIPHY
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier