Supergoed nieuws! Het wetenschappelijke magazine Food Chemistry publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat frieten toch niet zo slecht zijn. Wij gaan vanavond naar de frituur!
Het onderzoek deed een test met groenten. Ze frituurden de worteltjes en broccoli en ze kookten of grilden ze. Daarna keken ze bij welke bereidingsmethode de groenten het meeste antioxidanten bevatten. De verrassende conclusie was dat gefrituurde groenten een hoger aantal hebben! Dat is goed nieuws, want die antioxidanten helpen kanker en hart- en vaatziektes te voorkomen.
Kilootjes
Een beetje vet is trouwens sowieso goed voor je. Als je iets klaarmaakt met een scheutje olijfolie of wat boter, dan kan je lichaam de vitamines in het eten beter absorberen. Voor je nu elke avond naar de frituur loopt, er is een belangrijke kanttekening: frieten blijven veel calorieën bevatten. Elke dag een groot pak met stoofvlees en mayonaise zal zich sowieso manifesteren in een aantal kilootjes extra. Om nog maar te zwijgen van andere gezondheidsproblemen. Ook hier geldt: geniet, maar met mate!
Bron: Esquire
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier