RECEPT: homemade icetea met hibiscus uit ‘Flower Bomb’ van Ilka Vermeiren
Laura Vansweevelt
Web- en reportagejournalist
Web- en reportagejournalist
4 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
De lentezon mag dan wel maar bescheiden schijnen, wij zitten al he-le-maal klaar voor de zomer. Ilka Vermeiren, bekend van Greenhouse Styling Bar, verklapt in haar nieuwe boek ‘Flower Bomb‘ haar recept voor een heerlijk verfrissende homemade icetea met hibiscus en wij zijn verslaafd!
Dit heb je nodig
- 20 g gedroogde hibiscusbloemen
- 1 l koud water
- 2 el agavesiroop
- ijsblokjes
- sterfruit
Zo maak je het
- Doe de hibiscusbloemen en het water in een karaf.
- Dek ze af en zet minstens 12 uur in de koelkast.
- Voeg vervolgens de agavesiroop toe, zeef de drank en serveer in een glas met ijsblokjes en een schijfje sterfruit.
***
Dit recept en nog veel meer kan je terugvinden in het boek ‘Flower Bomb’ van Ilka Vermeiren, de vrouw achter Greenhouse Styling Bar. ‘Flower Bomb’ van Ilka Vermeiren en Karen Van Winkel – € 24,99 – Borgerhoff & Lamberigts.
Nog andere recepten om van te smullen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier