Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik erger mij aan de nasmaak en vrees dat die mijn nachtrust op het spel zal zetten, maar niets is minder waar.'

UITGETEST: de essentiële honing van Beelab om beter te kunnen slapen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Met een potje honing je nachtrust, weerstand, energiepeil, stem, ademhaling en vertering een boost geven? Het kan! De Belgische onderneming Beelab lanceert essentiële honingen die van nature, en dat mag je vrij letterlijk nemen, voor je zorgen. Maar werkt dat wel? Redactrice Jolien testte uit of de honing haar helpt om beter te slapen.


Essentiële honingen, het klinkt voor mij als muziek in de oren. Ik eet ontzettend graag honing, het liefst het soort die rechtstreeks van de imker of uit de Provençe komt, en ik experimenteer graag met etherische oliën. De honingen van Beelab zijn voor mij dus als het ware een godsgeschenk. Dat ze je onder meer helpen om de slaap sneller te vatten, je weerstand te versterken en energieniveau op peil te houden is ook mooi meegenomen, en al zeker voor iemand die net als ik kampt met slaapproblemen. In het verleden waagde ik mij, helaas zonder succes, al eens aan aromatherapie voor het slapengaan. Ik speel nu opnieuw voor proefpersoon en test uit of een slaapverwekkende essentiële olie in de honing van Beelab wél het gewenste effect heeft.

Het gamma van Beelab bestaat voorlopig uit zes verschillende essentiële honingen die elk een positieve invloed hebben op een bepaald aspect van onze gezondheid: slapen, weerstand, vrije stem, vertering, ademhaling en energie. Elke honing bevat meerdere essentiële oliën die de werking versterken. De verschillende honingen zijn trouwens allemaal van botanische oorsprong en volledig biologisch. Ik test één potje uit: de essentiële honing die mijn nachtrust kan bevorderen.

Diepe en herstellende slaap


Ik kamp al meer dan tien jaar met slaapproblemen. Alle wondermiddeltjes zijn intussen de revue gepasseerd, maar geen enkel product kon Klaas Vaak naar mijn slaapkamer lokken. Niet verwonderlijk dat ik dus sceptisch tegenover de essentiële honing van Beelab sta. Etherische oliën heb ik al geprobeerd en ook het ‘honing in melk’-trucje heeft geen invloed op mijn slaap. Aan een combinatie van de twee heb ik mij nog niet gewaagd, maar het is in ieder geval het proberen waard. Volgens de bijsluiter zit er een honing van oranjebloesem in het potje. Die zou een rustgevende invloed hebben. De essentiële oliën van kamille, lavendel en mandarijn die in de honing verwerkt zitten zouden dan weer een kalmerend effect hebben. De bijsluiter belooft dat de honing het inslapen bevordert en een diepe slaap kan triggeren. Het enige wat ik moet doen, is zo’n 30 minuten voor het slapengaan één koffielepel van het goedje innemen.

Het toeval (of net niet?) wil dat ik ook de volgende dag – na met veel tegenzin de honing te hebben ingenomen – als een roos in slaap val.


Zo gezegd, zo gedaan: ik roer even goed in het mooie en lekker geurende potje en stop dan vol overtuiging de lepel in mijn mond. Wat daarna volgt, zijn een aantal vieze gezichten en ik zet het zelfs even op een kokhalzen. De smaak van de honing komt in géén geval overeen met de lekkere geur die in het potje hangt. Het is absoluut niet lekker, punt. Ik erger mij aan de nasmaak en vrees dat die mijn nachtrust weleens op het spel zou kunnen zetten. Maar niets is minder waar, want nadat ik een halfuurtje – een record! – in bed lig, beland ik in dromenland.

Toeval of niet?


Het toeval (of net niet?) wil dat ik ook de volgende dag – na met veel tegenzin de honing te hebben ingenomen – als een roos in slaap val. Ook de derde dag heeft de honing een positieve invloed op mijn slaap, maar daar blijft het helaas bij. De overige vier lepels die nog in het potje zitten lijken geen effect meer te hebben, maar daar kan de stress die weer de kop opsteekt voor iets tussenzitten. Eén ding is zeker: het is veruit een van de meest effectieve, maar ook vieze, producten die ik al uitgetest heb. Een aanrader, dus!

Uit nieuwsgierigheid proefde ik ook van de andere honingen, maar ook die hebben helaas een vreselijk scherpe smaak. Tja, je moet er iets voor overhebben zeker?

© Beelab

Beelab werd vorig jaar uit de grond gestampt door de boezemvrienden Isabelle Moulart en Yves Amand. Hun potjes worden gevuld in hun honinghuis in Bousval. Voor één pot honing van 100 gram betaal je tussen € 16 en € 18,50. Het volledige gamma en een uitgebreide uitleg over de producten vind je op de website van Beelab.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '