Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
ijssalons belgie
© Ysaline Pollet/Chloë Foubert/Herlinde Matthys

Waar zoek jij verfrissing op met dit zonnige weer?

HOTSPOTS: dit zijn de 10 lekkerste ijssalons in België volgens onze redactie

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het mooie weer is volop in ons land, dus we moeten ervan genieten zolang het duurt! Zonnig weer is het uitgelezen moment om een ijsje te halen als je het ons vraagt. Heb jij dringend nood aan een zoete verfrissing? Onze redactrices verklappen waar in België je van de allerlekkerste ijsjes kan smullen.

Oyya in Brugge, Gent en Zeebrugge

Redactrice Ysaline: ‘Als ik zin heb in een fruitig bolletje sorbet ga ik naar Oyya. Daar hebben ze naar mijn mening het allerlekkerste sorbetijs. Mijn favoriete smaak is zonder twijfel passievrucht. Dat zou ik daar elke dag kunnen eten! Ook het vegan schepijs is superlekker en het proberen waard. Maar ze hebben natuurlijk ook tal van andere smaken. Hebben jij en/of je gezelschap geen zin in een ijsje? Ook de wafels en milkshakes zijn to die for!’

Waar? Noordzandstraat 1 in Brugge, Koestraat 22 en Langemunt 8 in Gent en (in juli en augustus) Zeedijk in Zeebrugge

Meer info? Oyya.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Moochie in Gent

Redactrice Herlinde: ‘Ik vind frozen yoghurt vaak lekkerder dan een ijsje omdat je je potje zelf kan pimpen met verschillende toppings en sausjes. De sojavariant is hier trouwens heel lekker, zeker in combinatie met aardbeien, speculooscrunch en witte chocoladesaus.’

Waar? Klein Turkije 14 in Gent, Melkmarkt 27-29 in Antwerpen, Kattestraat 2 in Aalst, IJzerenleen 1 in Mechelen en Mathieu De Layensplein 8 in Leuven

Meer info? Moochie.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Glacier Gaston in Brussel

Redactrice Laura: ‘Het ijs bij Gaston is zo ongelofelijk lekker dat ik er een treinrit van Antwerpen naar Brussel voor over zou hebben. De smaken zijn origineel, kraakvers en o zo puur. Op een bankje zittend aan de Baksteenkaai met een ijsje van Gaston in de hand waan ik me altijd even op vakantie. Ook wanneer het putje winter is. Ik maak er een sport van om altijd een zo origineel mogelijke smaak te kiezen, maar met passievrucht, kokos of amarena zit je bij Gaston al-tijd goed.’

Waar? Place du Grand Sablon 9 en Baksteenkaai 86 in Brussel en Dumonplein 29 in Sint-Pieters-Woluwe

Meer info? Glaciergaston.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Milad in Antwerpen

Reisjournaliste Marie: ‘Setareh Pourjavan opende Milad, een ambachtelijk ijsatelier in de Antwerpse Kloosterstraat. Ze verkoopt er verschillende, verrassende smaken geïnspireerd op het Midden-Oosten: saffraanijs met Perzische pistaches en rozenwater, lavendelijs met honing of stracciatella met tahini (mijn favoriet!) bijvoorbeeld. Keuzestress? Bestel dan haar discovery box met zes verschillende smaken in.’

Hoofdredactrice Eva: ‘Het is ijs, maar niet zoals je het kent. Hier kies je uit exotische smaken uit het Midden-Oosten. En het is heerlijk! Je proeft er rozenwater, oranjebloesem, amandel, tahin door de klassieke smaken heen. Je kan ook een pistachetopping kiezen, dan krijg je fijngehakte verse pistachenootjes in een crumble op je ijsje. Een aanrader! Een tip: kom met een lege maag, want de porties zijn royaal én je wil gewoon elke smaak proeven. Lekkere combi’s vond ik: fleur de lait met saffron rosewater pistachio, tahini stracciatella met Persian pistachio, of gewoon de almond orange blossom solo, want die vraagt alle aandacht van je smaakpapillen.’

Waar? Kloosterstraat 120 in Antwerpen

Meer info? Miladicecream.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bar Vanil in Berchem

Chef lifestyle Judith: ‘Heel lekkere biologische ijsjes scoor je bij Bar Vanil. Elke week zijn er nieuwe verrassende smaken, zoals rabarbersorbet, lavendel of duindoorn. Ze zijn open tot 21u dus in de zomer wandelen we geregeld naar daar voor ons dessertje!’

Waar? Statiestraat 165, 2600 Antwerpen

Meer info? Facebookpagina Bar Vanil

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

‘t Palijs in Deurne

Online coördinator Robine: ‘’t Palijs verkoopt veruit het lekkerste ijs van Deurne en omstreken. Nóg meer punten krijgen ze voor hun royale porties. Ex-bakkerskoppel Bruno en Sophie zullen je nooit ofte nimmer met een klein bolletje naar huis sturen. Het ijssalon is bovendien gelegen naast het prachtige Rivierenhof. Een parkwandeling met een ijsje in de hand? Yes, please! Ook al kan je naast de standaard smaken kiezen uit kleppers als M&M’s, gezouten karamel, tiramisu, crème brûlée, Ferrero Rocher en Kinder Bueno, ik ga steevast voor een flinke bol pistache. Bij ’t Palijs is die niet fluogroen van de kleurstof, maar groen-bruinig. Zo weet je tenminste dat je de real deal naar binnen speelt en dat er geen vetzakkerij in zit!’

Waar? Venneborglaan 22 in Deurne

Meer info? tpalijs.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Glacier De La Poste

Moderedactrice Chloë: ‘Zomer of winter: een ijsje gaat er bij mij altijd in. Een lange strandwandeling trouwens ook en dus tip ik mijn favoriete ijssalon aan de Belgische kust. In Knokke om precies te zijn. Al zo lang als ik het me kan herinneren, lek ik tegen de klok van een bolletje mokka en stracciatella op de bank bij Glacier de la Poste. Niets zo leuk als in het zonnetje mensen kijken, toch? ’s Avonds durf ik hier trouwens nog eens binnenspringen voor een Luikse wafel.’

Waar? Zeedijk het Zoute 716, 8300 Knokke-Heist

Meer info? Facebookpagina Glacier de La Poste

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De crèmebar in Eppegem

Redactrice Evi: ‘In Eppegem hebben ze het oude stationsgebouw omgebouwd tot een gezellig ijssalon. In tegenstelling tot wat je zou verwachten naast de treinsporen, zit je in hun tuin in een oase van rust. Het beste van al: ze hanteren geen openingsuren, maar zijn gewoon open tot de zon ondergaat. Mijn lievelingssmaak is hun Manon-ijs, dat gebaseerd is op de gelijknamige praline. Om duimen en vingers bij af te likken! Op Instagram delen ze telkens welke nieuwe speciale smaak je die dag mag verwachten!’

Redactrice Dewy: ‘In het oude stationsgebouw van Eppegem zit sinds enkele jaren een pareltje verscholen waar ik liefst van al élke zomerdag zou spenderen: De Crèmebar. In het gezellige tuintje lik je heerlijk ambachtelijk roomijs in een unieke setting. Denk: schattige parasols en een levensgroot beeld van Bella de koe. Mijn favoriete smaak is er ongetwijfeld koekjesijs! Echt het beste dat ik al at, met dikke stukjes koek erin. Héérlijk! Bijna dagelijks hebben ze ook suggesties, van die combinaties die je niet zou verwachten maar geweldig zijn. Van een lilakleurig ijsje van viooltjes tot ijs van oma’s appeltaart: er zijn altijd nieuwe smaken te ontdekken!’

Waar? Brusselsesteenweg 347, 1980 Zemst

Meer info? Cremekar.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Mario’s Ice in Maasmechelen en Rekem

Social Media Manager Demi: ‘Veel ijsjes eet ik niet (thanks, lactose-intollerantie!), maar als ik er toch zin in heb, ga ik het liefst naar Mario’s Ice in Maasmechelen. Niet alleen omdat het interieur er supertrendy is, maar vooral omdat het aanbod er zo groot is. Meestal kies ik voor een bolletje hazelnoot en een bolletje kokos, maar als de smaak van de week iets à la Kinderbueno, Nutella of cookie dough is, dan kies ik daar zonder twijfel voor. Lekkere tip: probeer de Ferrero Rocher-saus, die is echt HEMELS!’

Waar? Rijksweg 390 c, Maasmechelen en Steenweg 168, Lanaken (Rekem)

Meer info? mariosice.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Coupe Matadi in Leuven

Webredactrice Annelies: ‘Voor mijn favoriete ijssalon moet je eigenlijk bijna in mijn achtertuin zijn. Ik woon namelijk aan de vaart in Leuven en zit dus op wandelafstand van het toffe (en vooral lekkere) Coupe Matadi. Dit originele ijssalon bevindt zich op een boot op het water en maakt vers ijs in een tiental heerlijke smaken. Je kan je ijsje opeten aan een van de picknicktafels op het dek, of doen zoals mij en ermee de vaart rond wandelen. De ideale werkpauze als de zon schijnt!’

Waar? Kolonel Begaultlaan 7, Leuven (Wilsele)

Meer info? coupematadi.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '