6 ingrediënten die je kan gebruiken om je klassieke guacamole te pimpen
Onze favoriete dip? Dat is zonder twijfel guacamole. Het smaakt heerlijk, het is simpel om te maken en je hebt er slechts een aantal ingrediënten voor nodig. Toch kan je deze klassieke dipsaus op een makkelijke manier pimpen en dat kan vaak al door slechts één extra ingrediënt toe te voegen. Zeker eens proberen!
Een kommetje guacamole en een handjevol tortillachips. Meer heb je niet nodig voor een geslaagde aperitief (buiten een glaasje wijn natuurlijk). Wil jij je klassieke recept nog beter maken? Wel, dit kan al door één of twee ingrediënten toe te voegen. Het maakt je dip bovendien niet alleen beter, maar ook nog eens gezonder. Onderstaande voedingsmiddelen zitten namelijk tjokvol proteïnes. Win-win!
Erwten
Zot van guacamole, maar ben je op zoek naar een dip die iets minder calorieën bevat? Gebruik dan een avocado minder en voeg in de plaats wat erwten toe. Zo is de verhouding tussen gezonde vetten en proteïnen iets meer in evenwicht en het smaakt net zo lekker als de originele variant.
Witte bonen
Nog zo’n goede combinatie is avocado’s en witte bonen. Gooi alles samen in een blender en mix tot je een egaal beslag krijgt. Witte bonen zijn redelijk mild qua smaak, dus het geeft zeker geen overheersend effect. Wel maakt het de textuur van je guacamole lekker romig. Mmm!
Geroosterde knoflook en chiazaad
Is een teentje knoflook voor jou een must in bijna elke maaltijd? Voeg het dan ook maar meteen toe aan je guacamolerecept. Tip: rooster de knoflook in de oven. De smaak is dan iets milder (en zelfs een tikkeltje aan de zoete kant) dan wanneer je het gewoon zou persen. De chiazaadjes zorgen dan weer voor wat extra proteïnen en – laten we eerlijk zijn – het ziet er ook gewoon goed uit.
Pompoenpitten
Pompoenpitten geven je guacamole een heerlijke notensmaak. Je hoeft ze niet eerst fijn te mixen, maar je mag ze gewoon met een lepel door de dip mengen. Tip: om het geheel nog lekkerder te maken, kan je nog een beetje kaas zoals feta of manchego toevoegen. Ideaal in combinatie met een portie nacho’s!
Kikkererwten
Kikkererwten geven je guacamole een mediterrane vibe. In plaats van limoen en koriander voeg je bij deze variant beter wat citroen en peterselie toe om je recept wat meer smaak te geven. Het resultaat is alvast lekker fris en zomers.
Edamame
Het effect van edamame in guacamole is gelijkaardig aan dat van erwten. Je blijft die intens groene kleur behouden, maar het geheel is net iets gezonder. Zo krijg je niet alleen goede vetten binnen, maar ook proteïnen en vezels.
[td_smart_list_end]
Beelden: Unsplash en Pexels
Meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier