Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Je zal er eerst je neus voor ophalen...

Dankzij dit verrassende ingrediënt zal je taart duizend keer beter smaken

Last van een taart die een beetje te droog uit de oven komt? Een chef uit Kansas zweert bij een behoorlijk verrassend ingrediënt om aan je chocoladetaart toe te voegen.


 

De chef uit Kansas voegt namelijk mayonaise toe aan zijn taart om die lekker smeuïg te maken. We hebben je gewaarschuwd: het is héél erg vreemd. Nu, voordat je je neus (net als wij) ophaalt: er is een duidelijke reden waarom mayonaise zo’n goede match vormt met de rest van je chocoladetaart.

 

Mayonaise bij de taart


Mayonaise zou namelijk fungeren als substituut voor de olie die de meeste mensen normaal gezien aan hun chocoladetaart toevoegen om ‘m smeuïg te maken. Mayonaise houdt het suikergehalte namelijk in evenwicht en voorkomt dat de taart zal uitdrogen. Uit research blijkt zelfs dat het eerste recept waarin mayonaise gebruikt als taartingrediënt werd, al uit 1927 dateert. Het blijkt trouwens zo dat boter, eieren en olie gerantsoeneerd werden rond de Tweede Wereldoorlog, dus daarom deed het sausje zijn intrede als waardige vervanger.


 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '