Ben jij een fervente dipfan? Dan houd je vast van een lekker potje hummus. Maar de kikkererwtendip lijkt er nu een concurrent bij te krijgen... Ooit al gehoord van muhammara?
Muhammara is een saus afkomstig uit de Syrische stad Aleppo. Ze wordt gemaakt op basis van geroosterde paprika’s, walnoten en granaatappelmelasse. Traditioneel wordt het gegeten met Turks brood. Maar een westers toastje smaakt ook altijd, natuurlijk!
Momenteel zou muhammara vooral in Londen al een hippe dip zijn. Wij staan alvast open voor deze nieuwe ontdekking.
Het recept
Ingrediënten:
- 150 g walnoten
- 150 g geroosterde paprika’s
- 55 g tomatenconcentraat
- 75 g olijfolie
- 1 knoflookteentje
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel munt
- een koffielepeltje komijn
- een half koffielepeltje kaneel
- 2 eetlepels granaatappelmelasse
- wat peper
- snuf zout
Alle ingrediënten mixen tot je de gewenste consistentie bekomt. Smullen maar!
Blijf je toch verknocht aan je vertrouwde hummusdip? Hier vind je ons perfecte hummusrecept.
Recept van: The Food Voyage
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier