'Een typisch Kokerellen-gerecht is meestal in zo’n 30 minuten klaar. Vaak zijn dat eenpansgerechten die een beperkte ingrediëntenlijst hebben.'
MUST FOLLOW: Ellen Van Gool: ‘Geen enkel gerecht op mijn blog mag onhaalbaar lijken. Ik fotografeer het dan ook zoals het recht uit de pan komt.’
Misschien zie je Ellen Van Gool (27) weleens passeren in een kookfilmpje op YouTube of gebruik je de pickles waarvoor ze ambassadrice is. In de blogosfeer kan het snel gaan; 3 jaar geleden schreef Ellen haar eerste post, nu verdient ze halftijds haar kost als foodblogster.
Volg Ellen als
- ... je op zoek bent naar lekkere en gezonde recepten.
- ... koken voor jou snel mag gaan. Hoera voor eenpansgerechten!
- ... je de zoetebek in je af en toe wil paaien.
De online stijl van Ellen
- Ellen fotografeert met een digitaal fototoestel en gebruikt zo veel mogelijk natuurlijk licht.
- De ondergronden zijn houten platen die haar man voor haar gemaakt heeft en die zij vervolgens geschilderd heeft.
- Zonder strategisch plan is Ellen in het Nederlands beginnen bloggen. Dat bleek de beste keuze te zijn, want schrijf je in het Engels, dan positioneer je je op de internationale foodblogmarkt, die veel meer verzadigd is.
Dáár zijn die handjes!
‘Een jaar geleden heb ik mijn job als onderzoekster aan de universiteit opgezegd om me op mijn blog te kunnen focussen. Ik combineer mijn blog weliswaar nog altijd met een halftijdse baan als medewerker bij een Antwerps project om jongeren en studenten ondernemender te maken. Die financiële zekerheid geeft me de vrijheid om enkel voor samenwerkingen te kiezen waarbij ik me 100 % goed voel. De eerste vragen van merken kwamen al snel na de opstart van mijn blog. Vaak stuurden ze me een gratis product op en bleef het daarbij. Maar na verloop van tijd begon ik betaalde opdrachten te krijgen qua receptontwikkeling, teksten schrijven, fotograferen en het opnemen van video’s. Daardoor zie ik mijn handen bijvoorbeeld heel vaak in een advertorial voorbijkomen als ik een filmpje open op YouTube (lacht).’
https://www.instagram.com/p/BV1wNbngAv9/?taken-by=kokerellen
6 maanden vol twijfel
‘Koken is al van in mijn studententijd een passie. Ik wilde lekker koken, maar het moest wel gezond en betaalbaar blijven. Eerst dacht ik dat iedereen het soort gerechten dat ik bereidde, kon maken. Maar toen ik steeds vaker de vraag kreeg om mijn recepten te delen, groeide het besef dat niet iedereen met evenveel gemak gerechten bedenkt. Ik heb een halfjaar getwijfeld of ik met een blog zou starten, want het is toch een behoorlijk engagement. Ik had ook nog nooit met een digitale reflexcamera gewerkt en kende niets van de wereld van bloggen en pr. Uiteindelijk ben ik ervoor gegaan, aanvankelijk met 3 posts per week. Ondertussen heb ik dat aantal teruggeschroefd naar 2, want dat is een haalbaarder plan.’
https://www.instagram.com/p/BY-KueQAKof/?taken-by=kokerellen
Gezond én bomvol smaak
‘Een typisch Kokerellen-gerecht is meestal in zo’n 30 minuten klaar. Vaak zijn dat eenpansgerechten die een beperkte ingrediëntenlijst hebben. Ik hou ook van kookhacks die je maaltijd gemakkelijk gezonder maken. Voorbeelden? De portie groenten in je spaghetti bolognese verdubbelen, gemengd gehakt vervangen door kippengehakt en room vervangen door ricotta. Dat zijn stuk voor stuk trucjes die je maaltijd gezond maar ook supersmaakvol maken. Geen enkel gerecht op mijn blog mag onhaalbaar lijken. Zo fotografeer ik het ook: op een mooi bordje met leuk bestek, maar wél hoe het recht uit de potten en pannen komt.’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ellen volgt
- @pinchofyum: ‘Amerikaanse foodblogster Lindsay Ostrom is altijd mijn grote voorbeeld geweest. Ze was leerkracht voor ze fulltime blogster werd, en nu werkt ze zelfs met een heel team van medewerksters.’
- @annanooshin: ‘De stijl van deze Nederlandse modeblogster is te extravagant voor mijn kleerkast, maar ik kijk wel graag naar hoe zij alles op een bijzondere manier combineert.’
- @useless_dk: ‘Deze Deense is ook met mode bezig, maar dan op een ecologische en bewuste manier. Zij inspireerde me om zelf ook met een capsule wardrobe te starten.’
Nog meer Instagrammers die je moet volgen:
- Hermine Van Dijck: ‘Ik hou zo van weven omdat ik met mijn twee handen mooie dingen kan maken, mijn eigen wereld kan creëren als het ware.’
- Kelly Deman: ‘Naast het uitvoeren van mijn vaste job brei ik elke avond 3 uur, en ook het weekend staat in het teken van mijn hobby.’
- Eliza De Waele: ‘Een lelijkere foto posten krijg ik niet over mijn hart, maar een openhartige caption pen ik wel graag neer.’
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier