Van een boek boordevol ontbijtjes tot gerechten op z'n Japans.
5 recent verschenen kookboeken die je helpen bij de VeggieChallenge
De VeggieChallenge is begonnen! Eet jij de komende dertig dagen veggie en/of vegan en heb je nog inspiratie nodig? Elke dag delen we een vegetarisch recept, maar wie nog meer keuze wilt, kan ook zelf aan de slag gaan. Met deze recent verschenen kookboeken doe je een en al inspiratie op zodat je de uitdaging met glans doorstaat.
‘Easy Vegan All-day Breakfast’ van Sanne van Rooij
‘Easy Vegan All-day Breakfast’ van Sanne van Rooij
€ 22,50
De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt. Zorg er dan ook voor dat je het goed doet! In dit kookboek vind je zeventig overheerlijke vegan recepten – zoet en zout – waarmee je de dag meteen goed start. Van amandelpannenkoeken over gember-kurkuma juice tot spicy omelet met gemarineerde tempeh.
‘Vanavond vegan’ van Angela Liddon
‘Vanavond vegan’ van Angela Liddon
€ 25,99
Angela Liddon, bekend van de vegan blog Oh She Glows, brengt met ‘Vanavond vegan’ haar derde kookboek boordevol vegan avondmalen uit. Je vindt er niet alleen recepten in, maar ook tips en tricks om heerlijke maaltijden op tafel te toveren. Ze bundelde al haar kennis in het kookboek: ‘Dit boek is de weerslag van alles wat ik de afgelopen tien jaar heb geleerd’, aldus Angela.
‘Vegan JapanEasy’ van Tim Anderson
‘Vegan JapanEasy’ van Tim Anderson
€ 25,95
De Japanse keuken enkel mogelijk met vlees en vis? Think again. De 208 bladzijden van ‘Vegan JapanEasy’ bewijzen dat het ook vegan kan. Met ingrediënten zoals miso, tofu, paddenstoelen en kimchi maak je de lekkerste gerechten op z’n Japans.
‘Green’ van Elly Pear
‘Green’ van Elly Pear
€ 25
In dit boek staan meer dan honderd vegetarische en vegan gerechten voor wie inspiratie nodig heeft of wie meer plantaardig wil eten. ‘Als je vegetariër of veganist bent, leer ik je in dit boek veel dingen die je misschien nog niet wist. Als je wel vlees eet, is het mijn doel om je te bewijzen dat een maaltijd zonder vlees voedzaam, verrassend en overheerlijk kan zijn!’, aldus Elly Pear. Je vindt er tijdbesparende recepten in voor tijdens de week en uitgebreidere recepten voor tijdens het weekend.
‘Vegan Klassiekers’ van Lisa en Eva Wuyts
‘Vegan Klassiekers’ van Lisa en Eva Wuyts
€ 29,99
Lisa Wuyts van Vegan Food Tour Antwerp sloeg de handen in elkaar met haar zus Eva en goot hun favoriete recepten in een kookboek ‘Vegan Klassiekers’ dat – de naam zegt het zelf al – boordevol klassieke gerechten staat, maar dan op z’n vegan. Van vol-au-vegan over pommes dauphinois tot asperges op Vlaamse wijze. Daarnaast vind je er ook bijvoorbeeld basisrecepten, kleine gerechtjes en desserts in.
PS ontdek al enkele recepten uit dit boek in je Flair in de week van 9 maart.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier