Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© alireza etemadi & deva williamson via unsplash

Denk maar aan een steak van chocolade met aardappels van passievrucht.

Zoetekauw? De Dessertclub serveert een 7-gangenmenu met enkel dessertjes

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Is het nagerecht absoluut je favoriete gang en is je levensmotto ‘there’s always room for dessert‘? Dan is het pop-uprestaurant De Dessertclub dat binnenkort zijn deuren opent bij onze noorderburen helemaal je ding! Je kan er een 7-gangenmenu eten dat volledig bestaat uit dessertjes. Yum!


Ben je iemand die op restaurant liever het voorgerecht overslaat zodat je zeker nog plaats hebt voor een dessertje na het hoofdgerecht? En kijk je ook stiekem al bij het bestellen van je aperitief naar de dessertkaart om vervolgens anderhalf uur uit te kijken naar die ene heerlijke chocomousse of sorbet? Tim Koldenhof snapt dat volledig en daarom opent hij binnenkort het restaurant De Dessertclub waar je enkel en alleen toetjes kan bestellen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zoet én hartig


Het concept bestaat al in New York en Bali, maar bij onze noorderburen is het iets nieuws. ‘Ik heb aan een van de beste patissier van Nederland gevraagd om een 7-gangenmenu te maken’, vertelt Tim in Editie NL. ‘Meesterpatissier Bart de Gans zal onze gasten met zijn creaties verrassen en verlekkeren.’

Wie denkt dat enkel zoetekauwen hier hun gading zullen vinden, heeft het mis, want de nagerechten zijn een mooie mix van hartig en zoet. ‘Alle smaken, geuren en kleuren komen voorbij’, aldus Tim. ‘We zorgen voor een perfecte balans en brengen je soms op het verkeerde been. Zo serveren we als hoofdgerecht een steak gemaakt van chocolade. Door de verschillende smaken heb je totaal niet het idee dat je alleen maar toetjes aan het eten bent, en is het echt een volledige maaltijd.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Geen suikerbom


Je vindt dan ook niet de traditionele nagerechten terug op de menukaart. ‘Omdat we niet willen dat mensen een grote suikerbom gaan eten, staat er geen crème brûlée of dame blanche op de kaart’, vertelt Tim. Wat je wel kan eten, is bijvoorbeeld een slush puppie van sinaasappel met een parfum van rozenblaadjes. Voor de volledige menu betaal je 55 euro, exclusief drank.

De Dessertclub opent op donderdag 23 juli zijn deuren in Apeldoorn, wat op zo’n 2 uur rijden ligt van Antwerpen. Als het concept aanslaat, dan blijft het restaurant misschien permanent. Reserveren of meer info vind je terug op hun website.

In afwachting van een bezoekje aan het restaurant kan je misschien deze nagerechtjes eens proberen:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '