Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

RECEPT: deze appelcrumble met Licor 43 is het perfecte vieruurtje na een frisse herfstwandeling

Niets zo heerlijk als een warme kop choco en een flink stuk appelcrumble met een bolletje ijs na een frisse herfstwandeling. Nog beter wordt het als je een vleugje Licor 43 aan je appeltjes toevoegt. Proef zelf maar!

Ingrediënten

  • 80 ml Licor 43
  • 800 g appels
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 200 g boter, in stukjes
  • 125 g boter, om te bakken
  • 100 g ijshoorntjes
  • 80 g kristalsuiker
  • 70 g geschaafde amandelen
  • 50 g amandelpoeder
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 limoen

Zo gemaakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en smeer een ovenschaal in met boter.
  2. Doe de ijshoorntjes in een handdoek en verkruimel ze (met een pan). Meng met de bloem, suiker, amandelpoeder en stukjes boter. Kneed alles met je vingertoppen tot een kruimelig deeg, maar niet te veel zodat de boter niet volledig gaat smelten.
  3. Schil de appels en snij ze in stukjes. Verwarm ongeveer 125 g boter in een pannetje en voeg de appels toe. Wanneer de appels een beetje geglazuurd zijn, giet je er de helft van de Licor 43 bij. Bak de appeltjes al dente en giet de andere helft van de Licor 43 erover, samen met een beetje limoensap. Roer nog een keer, verwijder van het vuur en meng er de geschaafde amandel onder.
  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met de appels en strooi er het kruimeldeeg overheen. Plaats ongeveer 30 minuutjes in de oven. Smakelijk!
Recept: Licor 43


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '