RECEPT: deze gezonde banaanijsjes doen ons verlangen naar de zomer
5 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
De voorzichtige lentetemperaturen brengen ons meteen in zomerse sferen. Haal de zon in huis met deze lekkere en gezonde banaanijsjes.
Gezonde banaanijsjes
6 ijsjes • 25 min. + 4u in de vriezer
Dit heb je nodig
Voor het banaanijs
- 3 grote rijpe bananen
- 450 ml amandelmelk
- 2 el honing
Voor het chocoladelaagje en de afwerking
- 150 g donkere chocoladevlokken
- 100 g fijngehakte noten, bijvoorbeeld pistachenoten
Zo gemaakt
- Mix alle ingrediënten voor het ijs.
- Giet ze in de vormpjes en zet ze minstens 3 uur in de vriezer, zodat ze helemaal bevroren zijn.
- Smelt de chocolade au bain-marie, en hak de noten fijn.
- Bedek een plaat met bakpapier om de lolly’s op te leggen na het dippen, en ontvorm dan de lolly’s.
- Dip de ijsjes in de chocolade of bedek ze met de chocolade met behulp van een lepel. Dip de ijsjes daarna in de gehakte nootjes.
- Laat rusten op een bakplaat en vries opnieuw in. Reken hiervoor minstens 1 uur tot alles ingevroren is. Smakelijk!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier