Haal het Verre Oosten dichterbij!
RECEPT: heerlijke Thaise kippensoep om je deze winter aan te verwarmen
15 January 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Wat ons nog het meest is bijgebleven van reizen door Azië? De foodstalletjes op straat, gevuld met hapjes, het ene nog lekkerder dan het andere. Wij besparen je de kosten van een duur ticket en geven je alvast het ultieme recept voor een Thaise kippensoep mee. In ‘Oriental Streetfood’ bundelde chef en auteur Julius Jaspers dan ook de meest verrukkelijke toprecepten uit het Oosten. Het tegengif voor deze sombere en koude dagen, als je het ons vraagt.
Dit heb je nodig (voor 6 pers.)
- 200 g kippendijfilet, in reepjes
- 1 Spaanse peper ,zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl sesamolie
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 1 rode paprika, zaadjes verwijderd, in lange reepjes
- 6 champignons, gehalveerd
- 1,5 l kippenbouillon
- 300 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras, in stukken en geplet
- sap van 1 limoen
- 2 tl vissaus + extra
- 30 g tauge, 30 sec. geblancheerd en koud gespoeld
- de blaadjes van 6 takjes koriander, gehakt
- chiliolie
- zwarte peper uit de molen
Zo maak je het
- Bak de kip en de Spaanse peper in de zonnebloem- en sesamolie aan tot de kip bruin wordt.
- Voeg lente-ui, paprika, champignons, bouillon, kokosmelk, citroengras, limoensap en vissaus toe en breng tegen de kook aan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met de vissaus en peper, giet de soep door een zeef en laat alles afkoelen.
- Vul 6 soepkommen met de gare groenten en kip, taugé, koriander en een paar druppels chiliolie en overgiet met de opgewarmde soep.
- Serveer direct.
Bron: Julius Jaspers, ‘Oriental Streetfood’ – € 29,99 – Bol.com
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier