Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© DENNIS BRANDSMA

Lekker én gezond!

RECEPT: deze Thaise komkommersalade kan je makkelijk meenemen naar het werk

Wat ons nog het meest is bijgebleven van reizen door Azië? De foodstalletjes op straat, gevuld met hapjes, het ene nog lekkerder dan het andere. Wij besparen je de kosten van een duur ticket en geven je alvast het ultieme recept voor een Thaise komkommersalade mee. In ‘Oriental Streetfood’ bundelde chef en auteur Julius Jaspers dan ook de meest verrukkelijke toprecepten uit het Oosten. Het tegengif voor deze sombere en koude dagen, als je het ons vraagt.

Dit heb je nodig (voor 3 pers.)

  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 2 rode Spaanse pepers, zaadlijsten verwijderd, gesneden
  • 10 g zout
  • 2 tl palmsuiker, geraspt
  • 2 stuks kousenband (soort boon), gesneden, kort geblancheerd en afgespoeld onder koud water
  • 4 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 el pinda’s, geroosterd
  • 2 el gedroogde garnalen
  • 2 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 300 g komkommer, zaadlijsten verwijderd, gesneden

Zo maak je het

  • Stamp knoflook, Spaanse peper, zout en palmsuiker fijn in de pok pok (vijzel).
  • Voeg de kousenband, kerstomaatjes, pinda’s en garnalen toe en geef nog een paar stampjes in de pok pok. Breng op smaak met vissaus en limoensap.
  • Meng de dressing met de komkommer, laat 15 min. intrekken en serveer.


Tip: oorspronkelijk wordt de salade gemaakt met geraspte groene papaya i.p.v. komkommer, maar die is hier wat minder makkelijk verkrijgbaar.

Bron: Julius Jaspers, ‘Oriental Streetfood’ – € 29,99 – Bol.com

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '