Als je gezond wil eten is een slaatje ook niet altijd alles.
RECEPT: deze gezonde vegan bagel met courgette en avocado is de ideale lunch
Ysaline Pollet
Webjournalist
Webjournalist
11 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Het moeilijkste aan veganistisch eten? Lunch! Elke dag je brooddoos origineel vullen is een hele uitdaging. En als je gezond wil eten, is een slaatje ook niet altijd alles. Daarom zijn deze boerenkoolbagels met courgettespread en avocado ideaal om eens af te wisselen.
Wat heb je nodig
Boerenkoolbagel
- 2 el chiazaad
- 6 + 2 el water
- 3 g gist
- 200 g speltmeel
- 2 tl zeezout
- 100 g boerenkool
- 1 el spirulinapoeder
Spread
- 100 g kokosyoghurt
- 150 g courgette, fijngeraspt
- blaadjes verse basilicum, fijngesneden
- sap van ½ limoen
- 2 avocado’s
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Meng 2 el chiazaad met 6 eetlepels water in een kom en laat 5 minuten weken. Snij de boerenkool zo fijn mogelijk en doe hem in een keukenmachine.
- Meng in een andere kom de gist met 2 el water.
- Meng het speltmeel met het zout, de boerenkool en het spirulinapoeder en voeg daar het chiawater aan toe.
- Voeg nu het water met de gist toe en kneed het deeg tot een bol.
- Laat onder een theedoek 60 minuten rijzen.
- Maak intussen de spread van kokosyoghurt, courgette, basilicum en limoensap.
- Verdeel het deeg in vijf bollen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Maak met je vingers een gat in het midden zodat er een bagelvorm ontstaat.
- Bak de bagels 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schil de avocado’s en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in plakjes.
- Laat de bagels even afkoelen wanneer ze uit de oven komen en snij ze dan doormidden.
- Besmeer de helften met de courgettespread en beleg met de plakjes avocado.
Bron: Fit vega(n) food, Nanneke Schreurs – € 20,99 – Uitgeverij Kosmos
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier