Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

IT’S A WRAP: 5 gezonde recepten met wraps om deze week te proberen

Niets zo snel en gemakkelijk als een lekkere groentetortilla als lunch of avondmaaltijd. Maar wist je dat ze ook prima als ontbijt of borrelhapje dienst kunnen doen? Het boek ‘It’s a wrap’ bundelt vijftig inspirerende en veelzijdige recepten met wraps die op elk moment van de dag gegeten kunnen worden. Wij mogen er alvast vijf onthullen.

Zoete ontbijttortilla’s met pindakaas en banaan


4 personen | 10 minuten

Ingrediënten:

30 g ongezouten pecannoten, 4 worteltortilla’s, 4 el 100% pindakaas, 4 bananen, snuf kaneel, 4 el granola/muesli

Zo gemaakt:

1. Hak de pecannoten grof.

2. Besmeer de tortilla’s met pindakaas. Pel de bananen en leg ze in het midden van de tortilla’s. Bestrooi met kaneel en granola en top af met de gehakte pecannoten.

3. Rol de tortilla’s op en snijd ze in stukjes.

Tortilla-flammkuchen met zalm en asperge


4 personen | 10 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten:

4 bietentortilla’s, 200 g crème fraîche, 100 g groene aspergetips, 1 rode ui, 200 g gerookte zalm, 100 g tuinerwtjes, 2 el kappertjes, zout en vers gemalen peper, 10 g bieslook, 1 citroen

Zo gemaakt:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg de tortilla’s op twee met bakpapier beklede bakplaten en besmeer ze met crème fraîche.

3. Snijd de aspergetips in stukjes van 3 cm en snijd de ui in ringen. Verdeel de asperges en ui met de gerookte zalm, tuinerwtjes en kappertjes over de tortilla’s. Breng op smaak met zout en peper.

4. Bak de tortilla’s in 10-15 minuten knapperig in de oven.

5. Hak de bieslook fijn en snijd de citroen in partjes. Bestrooi de flammkuchen wanneer ze uit de oven komen met de bieslook en serveer met de partjes citroen.

Kleurrijke tortillaspiesjes


Recepten met wraps: spiesjes

30 stuks | 30 minuten

Ingrediënten:

5 worteltortilla’s, 5 paprika-chilitortilla’s, 5 bietentortilla’s, 300 g hummus, 300 g (Philadelphia) zuivelspread, 50 g gezouten pecannoten, 50 g gerookte amandelen, 75 g rucola-slamelange

Extra nodig: 30 prikkers

Zo gemaakt:

1. Verhit een droge koekenpan en verwarm hierin elke tortilla 10 seconden per kant.

2. Besmeer 7 of 8 van alle tortilla’s met hummus en laat circa 2 cm van de randen vrij. Besmeer de overige tortilla’s met zuivelspread.

3. Hak de pecannoten fijn en strooi ze over de tortilla’s met hummus. Hak de amandelen fijn en strooi ze over de tortilla’s met zuivelspread. Verdeel de slamelange over alle tortilla’s en rol ze zo strak mogelijk op.

4. Snijd de uiteinden van de rolletjes recht bij. Snijd elk van de rolletjes in zes gelijke stukjes. Rijg aan elke prikker drie stukjes, wissel af met kleur en vulling.

Poké-tortilla’s met avocadoroosjes


4 personen | 20 minuten

Ingrediënten:

2 mango’s, 1 komkommer, 1 bos radijsjes, 2 avocado’s (niet te zacht maar ook niet te hard), 4 worteltortilla’s, 150 g wortel, julienne gesneden, 200 g verse sojaboontjes partjes limoen (optioneel), 2 el sesamzaadjes

Voor de dressing: 1 el pindakaas, 1,5 el sojayoghurt, 1 el sesamolie

Zo gemaakt:

1. Snijd de mango’s en komkommer in kleine blokjes. Was de radijsjes goed en dep droog. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.

2. Halveer voor de avocadoroosjes de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado over de breedte in dunne reepjes. Duw de plakjes heel voorzichtig uit elkaar tot je een lange rij van avocadoreepjes krijgt. Rol deze op tot een roosje.

Roer voor de dressing de pindakaas, sojayoghurt en sesamolie in een kommetje door elkaar.

3. Doe de tortilla’s elk op een bord en leg in het midden van elke tortilla een avocadoroosje. Verdeel de mango, komkommer, wortel, sojabonen, en radijsjes rond het roosje. Besprenkel met de dressing en de sesamzaadjes en geef de partjes limoen erbij.

Taco’s al pastor, the easy way


12 stuks | 15 minuten

Ingrediënten:

300 g varkens-shoarmareepjes, 1 rode ui, 1 bosje koriander, 1 limoen, 100 g verse ananas, 100 g feta, 4 paprika-chilitortilla’s, 1 potje pittige tomatensalsa (optioneel)

Extra nodig: uitsteekvormpje of glas van ca. 10 cm doorsnee

Zo gemaakt:

1. Bak de shoarmareepjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snipper de ui en de koriander fijn. Snijd de limoen in partjes en de ananas in blokjes, verkruimel de feta. Doe de limoen, ananas, feta en salsa in aparte schaaltjes.

3. Steek met het uitsteekvormpje kleine taco’s uit de tortilla’s. Je haalt er drie uit één tortilla.

4. Beleg de taco’s met de shoarma en bestrooi met de ui en koriander. Serveer met de ananas, feta en eventueel tomatensalsa en laat iedereen zijn eigen top- pings kiezen.

[td_smart_list_end]

Bron: ‘It’s a wrap’ van No Fairytales, Spectrum, € 15.


It's a wrap

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '