Van seitanstoverij over vol-au-veggie tot witloofgratin met patatjes!
RECEPTEN: 9 Vlaamse klassiekers in een vegetarisch jasje waar zelfs je bomma fier op zal zijn
Op 14 oktober is de tweede Week Zonder Vlees van start gegaan in ons land. Er wordt dan ook massaal opgeroepen om deze week, tot en met 20 oktober, met z’n allen wat vaker voor een vegetarische variant van je favoriete maaltijd te kiezen. En die Vlaamse klassiekers? Ja, die smaken ook heerlijk in een vegetarisch jasje!
Stoofvlees, steak met frietjes of balletjes in tomatensaus: vegetarische recepten zitten niet echt ingebakken in onze typische Vlaamse kost. Al is het echt niet zo moeilijk om die heerlijke klassiekers in een vegetarisch jasje te steken! Wij verzamelden negen van de lekkerste receptjes die jij deze week ter ere van de Week Zonder Vlees wil uitproberen. Wedden dat je bomma het ook heerlijk zal vinden?
Vegetarische vol-au-vent van paddenstoelen en prei met filodeegroosjes
Asperges à la flamand
Vegetarische balletjes in tomatensaus
Pastinaak-spinaziepuree met oude kaas en groenteburgers
Witloofgratin met aardappelen en comtékaas
Veggie hachis parmentier met broccoli
Seitanstoofvlees met frietjes
Gevulde paprika’s met geitenkaas
Veggie macaroni met cheddar en bloemkool
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier