'Zo kan je dinsdag gewoon meekijken naar de ontknoping van wat de meest ondergewaardeerde Vlaamse serie van de laatste jaren moet zijn.'
‘Mocht je ““Studio Tarara”” niet gevolgd hebben, beveel ik je ten zeerste een weekendje bingen aan’
Omdat een mens maar twee ogen en 24 uren in één dag heeft, offer ik me op om voor u bij te houden welke televisiemomenten het uitgesteld kijken waard zijn.
Begin januari kreeg ik op de voorjaarsvoorstelling van Medialaan de eerste tien minuten van de nieuwe dramareeks ‘Studio Tarara’ te zien. Ik was meteen verkocht. De coole ninetiessfeer, de manier van filmen, de acteerprestaties, de spanningsopbouw: alles zat juist. Ik bracht mijn enthousiasme dan ook in meerdere artikels over naar onze lezer, in de hoop dat niemand deze potentiële topper zomaar zou mislopen.
Een beetje tevergeefs, zo blijkt. ‘Studio Tarara’ bleef de voorbije weken opvallend onder de radar. Er werd amper over gepraat en zo goed als niet over geschreven. Als ik op het werk of bij mijn vrienden polste naar hun vermoedens over wie er zou sterven op 13 augustus 1993, stootte ik telkens op een ‘Ik kijk daar niet naar’. Tot enkele dagen geleden had ik het gevoel dat ik de enige Vlaming was die Tim Van Aelsts eerste dramareeks een kans had gegund. De kijkcijfers, die week na week rond de 500.000 zweven, zijn de kwaliteit van de reeks absoluut niet waardig.
Toen ik dinsdagavond in spanning achterbleef na de zevende en voorlaatste aflevering van ‘Studio Tarara’, besloot ik toch op Twitter te kijken of er iemand ook maar iets te zeggen had over de ondergewaardeerde serie. En jawel, daarzo, op de meest kritische plek van het hele wereldwijde web, vond ik gelijkgezinden. De ene tweet na de andere strooide met lof voor ‘Studio Tarara’ en verbaasde zich over het gebrek aan appreciatie voor de reeks. ‘De Mol’-presentator Gilles De Coster vroeg zich luidop en met recht en rede af of er eigenlijk iemand in ‘Studio Tarara’ níét de pannen van het dak speelt.
Geruggesteund door het Twitterverse durf ik dus te stellen dat ‘Studio Tarara’ wel degelijk een topreeks is. Mocht je de serie volledig aan jou hebben laten voorbijgaan, kan ik je ten zeerste een weekendje bingen aanbevelen. Want missen is menselijk. Misschien ben je gewoon geen VTM-kijker, of verwachtte je alleszins niet dat er ijzersterke fictie te zien zou zijn op de commerciële zender. Misschien zie je maker Tim Van Aelst en hoofdrolspeelster Ruth Beeckmans als echte comedymensen en geloofde je niet dat ze ook zouden uitmunten in drama. Of misschien kijk je op dinsdag gewoon graag naar de zoveelste herhaling van ‘Geubels en de Belgen’ op VIER. Hé, iedereen kiest weleens verkeerd.
Gelukkig hebben we tegenwoordig de technologie om foute televisiekeuzes recht te zetten. Zeven afleveringen van telkens zo’n vijftig minuutjes kijken op VTM.be en je bent helemaal mee. Zo kunnen we dinsdag gezellig samen genieten van de langverwachte ontknoping van ‘Studio Tarara’, om er achteraf lustig over na te praten. Afspraak op Twitter?
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier