Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De verhaallijn is heel actueel.

Dit nieuw personage doet vandaag zijn intrede in ‘Familie’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Adams Mensah kruipt vanavond voor de eerste keer in de huid van Ayo Buhari, een illegale vluchteling die de populaire VTM-serie ‘Familie’ op zijn kop zal zetten.


De VTM-reeks ‘Familie’ staat erom bekend in te spelen op de actualiteit. We krijgen in ons Belgenlandje steeds vaker te maken met illegale vluchtelingen, dus besloot de productie om dat heet hangijzer te verwerken in een verhaallijn. Ayo Buhari wandelt binnen in het café van Jan Van den Bossche. De jonge Nigeriaan wacht dagenlang op iemand, maar die komt helaas niet opdagen.

Terugsturen


Benny zou Benny niet zijn als hij niet een klapke zou doen met het onbekende gezicht. Meer zelfs hij biedt Ayo die ‘s nachts buiten slaapt tijdelijk onderdak aan bij hem thuis. Ayo is op de vlucht voor de islamitische terreurgroep Boko Haram die vernieling en verderf zaait in zijn thuisland. Ze vermoordden zijn vriendin en ook zijn familie is spoorloos. Zo komt hij na een helse tocht terecht in België. Hij durft geen asielprocedure aanvragen omdat hij al zijn geld kwijtspeelde aan de mensensmokkelaars. Maar wanneer de politie op Ayo botst, willen ze hem het land uitsturen. Daar gaan Benny en Stefanie natuurlijk niet mee akkoord.

Goede zaak


Ayo wordt gespeeld door Adams Mensah, een Ghanees-Belgische filmregisseur, schrijver en auteur uit Borgerhout. Hij woont al sinds zijn veertiende in België. ‘Ik twijfelde eerst om deze rol aan te pakken’, vertelt Adams Mensah in Het Laatste Nieuws. ‘Alweer een vluchteling spelen? Maar eigenlijk is dit een goede zaak. Ik kan zo een stem en een gezicht geven aan deze waardevolle mensen. Het is goed en nodig dat we hun verhaal vertellen.’

Beter leven


Zelf maakte hij indertijd een vlekkeloze overgang. ‘Mijn vader was op zoek naar een beter leven’, vertelt Adams in Het Laatste Nieuws. ‘Ik en mijn zus werden heel snel ondergedompeld in het gewone leven omdat we hier konden studeren en we de taal leerden. Mijn moeder bleef in Ghana en pas toen ik haar ging bezoeken, besefte ik dat wij een compleet ander leven hadden in België.’

 


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '