Tref jij ook na slechts een aantal dagen al schimmel aan in jouw bakje?
Dit is de ultieme tip om aardbeien langer vers te houden
Wij vinden verse aardbeien heerlijk, maar helaas blijven ze niet erg lang goed. Voor je het weet, is namelijk de helft van je bakje beschimmeld. Gelukkig bestaat er een techniek waarmee je ze makkelijk twee weken kan bewaren in de koelkast. Het proberen waard, toch?
Het Belgische aardbeienseizoen loopt van half april tot augustus, dus de kans is groot dat je de voorbije weken al van een bakje aardbeien hebt liggen smullen. Heb je ze alleen niet allemaal in één keer opgegeten en zaten de overgebleven aardbeien al na enkele dagen vol schimmel? Probeer dan zeker onderstaand trucje eens. Je favoriete fruitsoort zou op deze manier namelijk 2 weken lang vers blijven.
Hoe aardbeien langer bewaren
- Giet 10 cl witte azijn en 60 cl water in een grote kom.
- Week de aardbeien 3 minuten in het mengsel. Het doel: schimmelsporen en bacteriën elimineren.
- Spoel alles af met water.
- Laat de aardbeien uitlekken op keukenpapier en aan de lucht drogen totdat al het vocht is opgenomen.
- Leg ze nu in een open plastic bakje, doe er wat keukenpapier over en zet in de koelkast.
Nog enkele laatste tips? Haal de aardbeien 20 minuten voor je ze wil eten uit de koelkast. Zo kan je optimaal genieten van hun aroma en heerlijke smaak. Spot je toch ergens wat schimmel? Verwijder dan gewoon het beschadigde stuk voor het zich kan verspreiden naar de andere vruchten in je bakje.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier