Ga je morgenochtend voor een pumpkin pie smoothie of havermout met frambozen?
RECEPTEN: 5 vegan ontbijtgerechtjes om je dag goed te beginnen
Weet jij in deze gekke tijden waarbij je heel veel thuis zit op den duur niet meer wat te eten? Als ontbijt grijpen we al snel terug naar een boterham met Nutella of een kommetje cornflakes uit gemak. Wil je iets gevarieerder aan je dag beginnen met wat huisgemaakt lekkers? Deze vegan ontbijtrecepten kunnen je inspireren!
Pumpkin pie smoothie
Voor 2 personen – 10 minuten – allergenen: glutenvrij, olievrij, sojavrij en notenvrij
Wat heb je nodig?
- 3 st bevroren bananen
- 400 g pompoenblokjes, gekookt
- 1 el ahornsiroop
- 2 el kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 2 el kokosdrink
- Vegan slagroom en kaneel als toppings
- Keukenmachine
Hoe maak je het?
1. Meng alle ingrediënten voor de smoothie in de keukenmachine.
2. Wil je de smoothie dunner? Voeg dan nog wat extra kokosdrink toe.
3. Verdeel over twee glazen en werk af met slagroom en kaneel.
Havermout met frambozen en notenpasta
Voor 2 personen – 5 minuten – allergenen: olievrij, glutenvrij, sojavrij
Wat heb je nodig?
- 100 g havermout
- 300 ml amandelmelk
- 2 el ahornsiroop
- 1 banaan
- 200 g bevroren frambozen
- 2 el notenpasta
- 2 el pompoenpitten
- 2 steelpannetjes
Hoe maak je het?
- Verwarm de havermout met de melk en ahornsiroop in een steelpannetje. Roer goed en haal van het vuur als de havermout de gewenste dikte heeft.
- Verwarm ondertussen de frambozen in het andere pannetje.
- Prak de banaan en meng door de havermout.
- Verdeel de havermout over twee kommen en werk af met de warme frambozen, notenpasta en pompoenpitten.
Pancake cereal
Voor 2 personen – 10 minuten – allergenen: notenvrij
Wat heb je nodig?
- 125 g vegan pannenkoekenmix (bijvoorbeeld Panash)
- ½ banaan
- 200 ml plantaardige melk
- 1 el kokosolie
- 2 el plantaardige roomboter
- Ahornsiroop
- Garde
- Koekenpan
Hoe maak je het?
- Prak de banaan en meng met de pannenkoekenmix en de plantaardige melk tot een beslag.
- Verhit de kokosolie in de pan en bak kleine pannenkoekjes tot beide kanten mooi bruin zijn.
- Verdeel de pannenkoekjes over twee kommen en maak af met de toppings.
Hazelnootpasta
Voor 1 pot – 5 minuten – allergenen: olie-, gluten- en sojavrij
Wat heb je nodig?
- 300 g hazelnoten
- 1 tl vanille-extract
- ½ tl zeezout
- 2 el amandelmelk
- 3 el cacaopoeder
- 1 el vegan chocoladepasta (optioneel om het iets smeuïger te maken – tahin is ook een mogelijkheid)
- Keukenmachine
Hoe maak je het?
- Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge spread.
- Serveer met nog wat losse hazelnoten. Lekker op brood óf op een zelfgemaakte ontbijtreep bijvoorbeeld.
Raw ontbijtrepen
Voor 6 stuks – 5 minuten + 30 minuten – allergenen: glutenvrij, raw
Wat heb je nodig?
- 12 st dadels
- 50 g amandelen
- 50 g walnoten
- 50 g gewelde abrikozen
- 2 el havermout
- 1 el vanille-extract
- Keukenmachine
- Bakblik
Hoe maak je het?
- Meng de dadels, amandelen, walnoten, abrikozen, havermout en het vanille-extract in de keukenmachine.
- Vet het bakblik in en schep het dadelmengsel erin.
- Zet in de koelkast en laat 30 minuten opstijven.
- Serveer bijvoorbeeld met de zelfgemaakte hazelnootpasta.
Bron: Livingthegreenlife.com
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier