Welke maak jij?
RECEPTEN: 6 verfrissende cocktails met rum om dat zomergevoel vast te houden
Rum is een echte klassieker als het op onze favo cocktails aankomt. Wil jij die fles weleens voor een andere cocktail gebruiken dan die traditionele mojito of rum-cola? Probeer dit weekend (of vanavond!) dan eens een van deze verfrissende cocktailreceptjes. Makkelijk, zomers en o zo lekker!
Het allerleukste aan deze receptjes? De meeste heb je zo in elkaar geflanst! Cocktailbekertje erbij, ingrediënten erin en shaken maar. Of gewoon met een lepeltje, dat kan ook.
Spiced Mule
Spiced Mule
50 ml Bacardí spiced rum
100 ml gemberbier
2 scheutjes angostura bitters
schijfje limoen om te garneren
Punch met ananas en gemberbier
Punch met ananas en gemberbier
(voor 4 personen)
120 ml ananassap
60 ml sinaasappelsap
60 ml rum
40 ml limoensap
500 ml gemberbier
schijfje ananas en vers takje munt om te garneren
Spiced n stormy
Spiced n stormy
50 ml Bacardí spiced rum
25 ml limoensap
10 ml suikersiroop
gemberbier
2 scheutjes angostura bitters
schijfje limoen om te garneren
Slushy met rum, banaan en kokosnoot
Slushy met rum, banaan en kokosnoot
sap van een halve limoen
250 ml kokosmelk
2 eetlepels agavesiroop
80 ml rum
een glas ijsblokjes
ananas en kokosschilfers om te garneren
Blenden maar!
Tropische rumcocktail met aardbeien en hibiscus
Tropische rumcocktail met aardbeien en hibiscus
2 eetlepels gedroogde hibiscusbloemen
1 koffielepeltje honing
8 verse muntblaadjes
een halve limoen
wat mango-, ananas, of passievruchtensap
60 ml kokoswater
60 ml rum
bruiswater om af te toppen
2 aardbeien en wat verse munt om te garneren
Kook de hibiscusbloemen in het kokoswater met de honing. Zeef het mengsel en shake het samen met de overige ingrediënten, top af met bruiswater en garneer.
Spiced n sour
Spiced n sour
50 ml Bacardí spiced rum
sap van halve citroen
10 ml suikersiroop met kaneelsmaak
kaneel, steranijs en kruidnagel
eiwit en schijfje limoen om te garneren
Foto’s: © Getty & Bacardi
Meer cocktails:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier