De zon, een terras en een verfrissende cocktail, meer hebben wij niet nodig. En met de limonjito, een nieuw drankje dat deze zomer zijn intrede doet, kan ons aperitiefuurtje helemaal niet meer stuk.
Meet: de limonjito, een soort van mojito op basis van Limoncello di Capri. Volgens de Italiaanse traditie wordt het artisanale drankje op basis van citroenzeste voornamelijk als digestief na het diner gedronken. Maar dit seizoen doen we het dus anders en introduceren we de limonjito als ideaal aperitiefje!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Het recept
Niets zo gemakkelijk als het maken van een limojito. Je vervangt gewoon de rum in het klassieke mojitorecept door limoncello et voilà. Meng in een glas enkele muntblaadjes, een lepeltje rietsuiker en een halve limoen in kwartjes. Voeg daarna crushed ice toe, 5 cl Limoncello di Capri en 5 cl bruiswater. Goed mengen en klaar! Resultaat: een minder zoete versie met die heerlijk verfrissende smaak van citroen. Het proberen meer dan waard!
https://www.instagram.com/p/BBI-PEzhNGk/
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier