Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lissa Van Eesbeeck

WECANTASTE!

ZIEN: dit valt er te smullen (in een zandstorm) op WECANDANCE

Catherine Kosters

WECANDANCE is aan zijn zevende editie toe en dit jaar valt er op culinair vlak meer te ontdekken dan ooit. In de vip area genieten festivalgangers van de creaties van sterrenchefs Sergio Herman en Syrco Bakker, maar ook op de wei, euh, het strand kan er gesmuld worden.


Vleeseters en flexitariërs gaan op jacht in de Food Market terwijl de veganisten en vegetariërs onder ons aan hun trekken komen in de plant-based corner.

Dit jaar steunt het festival de nonprofitorganisatie African Parks, helemaal in lijn met het safarithema, maar ook in eigen land wil WECANDANCE het milieu een handje helpen. Zo heeft de organisatie plastic rietjes verbannen en wordt het gebruik van biologisch afbreekbare bordjes aangemoedigd. Wie lokale lekkernijen wil degusteren, kan terecht in de tent van farm-to-table-collectief Boerentrots. Hoera voor duurzaam dansen en dineren!

Flair trok naar Zeebrugge om speciaal voor jullie alles voor te proeven bij windkracht 7. Hey, zand schuurt de maag, toch?

Jacked Potato – The Foodgician


Zoete aardappel met maïs, salsa en zure room met avocado en nacho’s

Goa Trip Taco – Mission Masala


Flatbread van naanbrood met portobello, groene chutney en tamarindesaus

Schelvis van chef Willem Hiele – Boerentrots


Schelvis met Belgische quinoa, tomaten, geroosterde paprika, geitenkaas en kruiden

Nomad Burger & Morrocan Sandwich – Air Café


Nomad burger (links): Aubergine, hummus, chili, augurken en groene groentjes tussen een broodje

Morrocan Sandwich (rechts): knapperige kipschnitzel, harissa en aïoli tussen een broodje

Crispy Fish Pita – Jean Sur Mer


Kibbeling, gepekelde groentjes, masala-yoghurtmayonaise, limoen, munt, koriander en sesam tussen een broodje

Golden Veggie – Il Capriani


Pizza met tomatensaus, mozzarella, kerstomaatjes, geitenkaas, gegrilde courgette, pesto en pijnboompitten. Voor één slice betaal je € 4,30.

5 ambachtelijke garnaalkroketten – Kroket Marie


Shrimp Tempura Roll – Umami


Gefrituurde sushi met gefrituurde garnaal, komkommer, asperge en een mayonaise op basis van lompviseitjes en chili

Pasta bolognaise op basis van venkelworst – Pasta Plezir


Acaï bowl met verse vruchten – Murni


WCD Ball – Balls & Glory


Gehaktbal van kip, maïs en curry op een bedje van aardappelpuree met vlees- en currysaus

Verse ramen – Golden Gai


Met shiitake, gepekelde groentjes, ei en buikspek

Kiss My Eggs & Son of a Bitch Beef Bun – Invincible


Kiss My Eggs Bun (links): Omelet met spinazie, waterkers, parmezaan, gebakken ajuin en truffelmayonaise tussen een briochebroodje

Son of a Bitch Beef Bun (rechts): Rundsvlees, ijsbergsla, tomaat, gebakken ajuin en dragonmayonaise tussen een briochebroodje

Californian Lobsterroll – Karavan


Boudin van kreeft, ijsbergsla en bisquemayonaise tussen een broodje

Kebabi Carbon – Carbon


Flatbread met merguezworstje, peterselie, tomaat, feta, olijven, harissa en koriander, ook verkrijgbaar in een vegetarische versie

Pineapple Chili Caramel – Carbon


Ananas met karamel-chilisaus

[td_smart_list_end]

Meer festivals:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '