'Onze eerste reactie toen we de offerte van de fotografe ontvingen? "Geen foto's dan maar!"'
#WeddingWednesday: Jasmien & Bob: ‘Twee dagen lang werd er gefeest, gedronken, gegeten en gedanst’
In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Jasmien.
Identikit
- Het koppel: Jasmien (27) en Bob (26)
- Jasmien en Bob leerden elkaar kennen toen ze respectievelijk 10 en 9 jaar oud waren, maar verloren elkaar uit het oog toen ze ieder in een andere stad gingen studeren. Ze waren 2,5 jaar samen op de dag dat ze in het huwelijksbootje stapten.
- Ze trouwden op 31 mei 2019 in het zonnige Toscane (Italië).
De jurk
‘Na een lange zoektocht vond ik eindelijk mijn droomjurk bij bruidsboetiek Melody Nelson in Namen. Ik wist perfect wat ik wou: een jurk met kant en een rugdecolleté waarin ik vrij kon bewegen op de dansvloer. Het model Drew van het Australische label Lovers Society beantwoordde perfect aan de vereisten.’
Het bruidsboeket
‘Ook mijn boeket wou ik liever niet te traditioneel. Het mocht wild zijn, met veel groen in. Aangezien mijn lievelingsbloemen pioenen en rozen zijn, mochten die zeker niet ontbreken. Ze werden aangevuld met eucalyptus en lisianthussen.’
De shoot
‘Bob en ik haten het om te poseren. De fotoshoot vonden we dan ook verschrikkelijk! Maar achteraf waren we wel ontzettend blij met het resultaat (schaterlacht).’
De bruidsmeisjes
‘Het kleurenpalet van onze bruiloft bestond uit wit, goud en bordeaux. Die laatste tint leek me de ideale kleur voor de jurken van mijn bruidsmeisjes. Omdat ik het belangrijk vond dat ze zich mooi én comfortabel voelden, liet ik hen zelf een jurk uitkiezen.’
De ceremonie pt. I
‘Bob en ik wilden de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken. We hielden het kort, maar dankzij de mooie woorden van mijn goede vriendin Lisa, die onze ceremoniemeester was, werd het toch nog een emotionele bedoening. We zijn nog steeds heel blij dat Lisa ons wou trouwen.’
De ceremonie pt. II
‘Bobs broer Casper is violist en zorgde voor de muzikale noot tijdens onze ceremonie. Hoewel ze niet wettelijk was, voelden Bob en ik elkaar aan het eind van de ceremonie toch man en vrouw. ‘
De locatie
‘Onze zoektocht naar de perfecte locatie ging meer dan een jaar op voorhand van start. Het feit dat we vanop afstand zochten, maakte het er niet makkelijker op. Voor we het wisten, waren al onze favorieten volzet. Toen we bed & breakfast Il Pozzeto, op nog geen uurtje rijden van Arezzo, voor het eerst bezochten, waren we enorm onder de indruk. Het enthousiasme van gastvrouw Carine deed ons uiteindelijk de knoop doorhakken.’
De tafeldecoratie
‘De tafeldecoratie moest zo Toscaans mogelijk zijn, met verse rozemarijntakjes en de beste olijfolie. De kleine vaasjes gaven het geheel een bohemian touch (knipoogt).’
De ringen
‘Mijn stiefzus Katrien is juwelier in bijberoep en ontwierp onze ringen. Samen met haar koos ik de steen uit, een unieke ervaring. Bob en ik wisten heel goed wat we wilden en Katrien voelde ons perfect aan.’
De openingsdans
‘Over de openingsdans hoefden we niet lang na te denken. Toen Bob voor vijf maanden in Groot-Brittannië vertoefde voor z’n werk, stuurde hij me op een dag “The Wedding Song” van Angus and Julia Stone door. We misten elkaar toen ongelofelijk hard. Aangezien het nummer veel voor ons betekent, bleek het de ideale openingsdans.’
Foto’s: Assunta Simone
De bruiloft
‘Bob en ik reizen ontzettend graag. In het buitenland trouwen, was dan ook onze grote droom. Al mocht de locatie ook niet té ver zijn, want we wilden graag dat onze beste vrienden en familie mee ons geluk konden vieren. Bed & breakfast Il Pozzeto, op nog geen uurtje rijden van Arezzo, bleek de ideale locatie om twee dagen lang te feesten en dansen, maar vooral te eten en drinken met het beste wat de Toscaanse keuken te bieden heeft, waaronder wijn en pizza uit Mario’s steenoven.’
Twee dagen lang werd er gefeest, gedronken, gegeten en gedanst.
‘Doordat we in het warme Italië huwden, kon het volledige feest in openlucht doorgaan. Zo was er eerst de ceremonie in de tuin, vervolgens het aperitief aan het zwembad en daarna het diner in de olijfgaard. Mijn beste vriendin en reismaatje Lisa was onze ceremoniemeester en maakte van ons officieel man en vrouw. Daar zijn we haar tot op vandaag nog steeds bijzonder dankbaar voor.’
Jasmiens tip
‘Mijn ultieme tip? Goede communicatie! Zorg dat alles op voorhand goed afgesproken is en je na je huwelijk niet van je roze wolk dondert omwille van misverstanden of slechte communicatie met de cateraar of een andere leverancier. Ten tweede raad ik bruiden aan om minstens een jaar op voorhand op zoek te gaan naar de perfecte locatie. De meeste feestzalen liggen nu eenmaal vaak lang van tevoren vast.’
Wat Jasmien zou afraden
‘Bij een destination wedding moet je keuzes maken. Je kan onmogelijk ál je vrienden, kennissen, buren en collega’s uitnodigen. Voor onze bruiloft in Toscane kozen Bob en ik bewust voor een beperkte gastenlijst zodat we ons prille geluk in een intieme sfeer konden vieren. Eenmaal terug in België trouwden we voor de wet en gaven we een receptie waar de hele familie en onze collega’s op uitgenodigd waren.’
Waar Jasmien het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft
‘Reeds gehuwde vrienden hadden ons al gewaarschuwd dat een huwelijk een prijzige affaire is. Waar wij het meest van schrokken, was de offerte van de fotograaf. Onze eerste reactie? “Geen foto’s dan maar!” (lacht) Maar naarmate onze huwelijksdatum dichterbij kwam, kreeg ik toch schrik dat we er achteraf spijt van zouden hebben als er geen fotograaf aanwezig zou zijn. Uiteindelijk zijn we superblij met het werk dat onze fotografe Assunta Simone heeft geleverd.’
Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.
Nog meer #WeddingWednesdays:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier