Robine van Tilburg
chef online
chef online
17 November 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Het is alweer tijd voor een klassieker uit het buitenland! De Oostenrijkse appelstrudel is een dessert dat we ook hier in Vlaanderen maar al te graag voorgeschoteld krijgen.
Deze warme appelstrudel is een heerlijk recept om in de herfst of winter op tafel te toveren. Hou je van zoet? Dan gebruik je wat meer suiker. Hou je van pure appel? Dan laat je de suiker weg. Geen rum in huis? Dan week je je rozijntjes gewoon in water. Alles kan en alles mag. Smakelijk!
Ingrediënten voor een strudel:
- 2 appels
- 2 eetlepels rozijnen geweekt in scheutje rum
- 2 eetlepels witte kristalsuiker
- (het merg van) een vanillestokje
- snuf kaneel
- 2 eetlelepels amandelmeel
- bladerdeeg
- een eierdooier
30 min. voorbereiding & 30 min. in de oven
Met dank aan KitchenAid, Albert Heijn België en Ikea
Meer Zon(dig)dag:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier