Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Omdat er buiten geen sneeuw ligt, maken we onze sneeuwman in de keuken.

ZON(DIG)DAG: bark van gesmolten sneeuwmannetjes

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Wie houdt er nu niet van chocolade? Omdat we deze winter nog geen sneeuw zagen, haalt redactrice Robine de sneeuw vandaag zelf in huis. Deze bark van gesmolten sneeuwmannetjes is superschattig én uiteraard overheerlijk.


Bark is niet meer dan stukken chocolade, nóg lekkerder gemaakt met allerlei zoetigheden. Voor het sneeuwmanhoedje gebruikte ik stukjes van Reese’s Peanut Butter Cups. De oogjes en het neusje van onze sneeuwman boetseerde ik uit rolfondant. Maar laat vooral je fantasie en creativiteit de vrije loop!

Ingrediënten voor ongeveer tien stukken bark:

  • 400 g witte chocolade
  • 2 Reese’s Peanut Butter Cups
  • Smarties
  • witte rolfondant (voor het neusje maakte ik de rolfondant oranje met gele en rode kleurstof)
  • eetbare decoratiestift
  • zoute stokjes


20 min. voorbereiding & halfuurtje laten afkoelen

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Met dank aan Albert Heijn België, KitchenAid en Ikea


Meer Zon(dig)dag:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Bekijk meer

02:18
RECEPT: feestelijke Baileys-trifle met Maltesers
01:48
RECEPT: deze speculaaspasta-kerstster maakt kerst nóg magischer
04:06
RECEPT: pumpkin spice rolls om de herfst uit te zwaaien
03:12
RECEPT: zalig lekkere pepernotentiramisu
01:34
RECEPT: ultraverslavende stroopwafelrotsjes
02:47
RECEPT: deze carrot cake cookies zijn onze favoriete herfstkoekjes
02:07
RECEPT: pindakaas-chocoladerepen met banaan
02:11
RECEPT: goddelijke appelbeignets
03:46
RECEPT: de TikTok famous crompouce
01:48
RECEPT: schattige pretzel-spinnenwebben voor Halloween
02:08
RECEPT: deze pinda's in gezouten karamel zijn de ideale snack
02:41
RECEPT: verse palmiers die je nú zelf wil maken
02:11
VIDEO: binnenkijken in de fiftieswoning van juweelontwerpster Lauren (26) in Edegem
02:12
VIDEO: binnenkijken in de duplex van redactrice Arkasha (35) in Antwerpen
02:11
VIDEO: binnenkijken in de sixtiesvilla van Sumeyya (34) in Oud-Turnhout
01:45
RECEPT: deze Snickers-mugcake is klaar in 3 minuten