Robine van Tilburg
chef online
chef online
15 March 2020
Bijgewerkt: 22 September 2021
Iedereen houdt van crème brûlée. Da’s een feit. Maar hem zelf thuis maken, daar blijf je ‘t liefst ver van weg. Wat als we je zeggen dat het ook perfect zonder brander kan?
Om je korstje helemaal perfect te krijgen, gebruik je ‘t best donkerbruine basterdsuiker. Laat die zo’n vier minuutjes karamelliseren onder de grillfunctie in je oven – blijf er best even bij staan – en klaar is Kees! Wedden dat dit een van je favoriete receptjes wordt? Crème brûlée for the win!
Dit heb je nodig voor 6 potjes:
- 300 ml room
- 300 ml melk
- 2 vanillestokjes
- 8 eidooiers
- 100 g witte kristalsuiker
- wat donkerbruine basterdsuiker
20 min. voorbereiding & 50 min. in de oven
Met dank aan KitchenAid, Jumbo & Ikea
Meer Zon(dig)dag:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier