Robine van Tilburg
chef online
chef online
15 December 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Je zag een tijdje geleden ongetwijfeld het nieuws verschijnen dat Wim Ballieu een Nutella Tiramisu Ball lanceerde voor de feestdagen. Redactrice Robine toont je hoe je ‘m thuis maakt!
We gaan eerlijk zijn. Als je de Ball bestelt bij Balls & Glory ziet ie er vast en zeker een stukje glamoureuzer uit. Maar wie kan er zeggen dat hij een ware Nutella Tiramisu Ball voor de neus van zijn gasten zette op kerst- of oudejaarsavond? Oefenen maar!
Dit heb je nodig voor 2 Balls:
70 g witte chocolade
Voor de vulling:
- 80 ml volle room
- 20 g witte kristalsuiker
- 170 g mascarpone
- 100 ml warme koffie
- blaadje gelatine, geweekt in water
Voor de biscuit:
- een ei
- 60 g witte kristalsuiker
- een lekje vanillearoma
- 40 g bloem
- 20 g maïzena
- 1 eetlepel amaretto
Voor de afwerking:
- 20 g hazelnoten
- 20 g pure chocolade
- 30 g Nutella
20 min. voorbereiding & 8 min. in de oven & 2 uur afkoelen
Naar een recept van Wim Ballieu. Geen zin om de Ball zelf te maken? Hij is nog heel december te verkrijgen in een van de zeven Balls & Glory-vestigingen. Smakelijk!
Met dank aan KitchenAid, Albert Heijn België & Ikea
Meer Zon(dig)dag:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier