Robine van Tilburg
chef online
chef online
1 November 2020
Bijgewerkt: 22 September 2021
Pecan pie is niet alleen dé herfsttaart bij uitstek, voor mij is het ook een heerlijke variant op mijn lievelingskoffiekoek. Smullen!
Iedereen heeft wel een lievelingskoffiekoek. Waar de meeste (saaie) koffiekoekliefhebbers voor een lange rozijnenkoffiekoek of een bompakoffiekoek (zo eentje met chocolade op en pudding in) gaan, word ik een wild, kwijlend zwijn als je een pecannotenkoffiekoek voor m’n neus zet. Heerlijk gevlochten deeg met een zalige, voor velen onbekende brij in én geroosterde pecannoten erbovenop. Vandaag breng ik een ode aan mijn lievelingskoffiekoek in de vorm van een pecan pie. Liefste pecannotenkoffiekoek, this one’s for you!
Ingrediënten voor een taart:
- een vel kant-en-klaar kruimel- of taartdeeg (wie zich écht wil uitsloven mag een eigen deeg bereiden)
- 3 eieren
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- koffielepeltje zout
- snuf nootmuskaat
- 200 g ahornsiroop (of een andere donkere siroop naar keuze)
- 80 g gesmolten boter
- koffielepeltje vanillearoma
- 200 g pecannoten
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier